696 sayılı KHK'nın mağdur ettiği tüm taşeron gruplar kadro bekliyor. 696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen yaklaşık 700 bin sürekli işçi tayin hakkı talep ediyor. Bu mağduriyeti çözülmesini isteyen işçilerin yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a mesajı var.

Bir çok işçi, eşinin sağlık veya eğitim durumu nedeniyle başka il ve ilçede yaşamasına göz yumuyor. Aynı şekilde eğitim durumu değişen, üniversite bitiren işçiler terfi  ve görevde yükselme talebinde bulunmaktadır. Diğer kamu çalışanları için geçerli olan bu hakların, 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilere de verilmesi gerekir. Ancak şu anki mevzuata göre 696 KHK'lı işçilerin tayin veya görevde yükselme hakkı yoktur.  

Mağdurlar İşçi Haber'e ulaşarak şu mesajı iletilmesini istedi;

"696 sayılı kanun hükmünde kararname ile kadroya geçen işçiler çok acil tayin hakkı bekliyor. KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLBinlerce mağdur aileler çocuklarına hasret kalmış durumda. Aile bütünüğü yok oldu. Aileler psikoloij olarak çok zor durumda. Aile düzenleri yok oldu.",

Eşimizle aramızda kilometreler var. Sayın büyüklerimiz bu hasret son bulsun artık. 696 4/D'li işçilere acilen ayrımsız eş durumu tayini istiyoruz. Asker, polis, savcı, doktor, eczacı eşlerine görevlendirme verildi. 696 KHK'lı işçilerin çoüu bu mesleklerden değil. Memur, sağlık personel. öğretmen gibi meslek gurplarından olan var. Bizlerin görevlendirme dışı bırakılması hem anayasanın aile birliğini hem de anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. Sizlerden bu soruna çare bulmanızı istiyoruz. 

Bu duruma tepki gösteren mağdurlar örgütlenerek seslerini duyurmaya çalışıyor. İşte Twitter üzerinden gelen bazı tepkiler...