Kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılmak üzere 696 sayılı KHK ile daimi işçi kadrosuna alınan işçiler tam kadrolu işçiler ile aynı haklara sahip olmak için seslerini duyurmaya devam ediyor. EYT'nin meclisin gündeminde yer alması ve seçim öncesi çözüme kavuşturulacak olması 696 mağdurlarını da umutlandırdı.

Ataşehir'de şantiyedeki iş kazasında 1 işçi hayatını kaybetti Ataşehir'de şantiyedeki iş kazasında 1 işçi hayatını kaybetti

Yaklaşık 4 yıldır mağduriyetleri devam eden Taşeron işçiler,  696 sayılı KHK ile kadro aldılar. Ancak tam kadrolu işçilere nazaran daha az maaş ve ikramiye almaları, tayin konusunda eşit haklara sahip olmamaları ve erken emekliliğe mecbur bırakılmaları gibi sorunlarla karşı karşıya kaldılar.

Yaşanan  bu sorun gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hâl almaya başladı. "Bir ayağımız içerde, bir ayağımız dışarıda kaldı" diyen 699 mağduru işçiler bu belirsizliğin son bulmasını istiyor. 

Tam kadrolu çalışan işçiler ile eşit haklara sahip olmadıkları için birçok sosyal haktan mahrum kalan 696 mağdurları sosyal medya platformlarından haklarını arıyor.

Kadro sahibi olmak isteyn 696 mağdurları kısaca; "Başından beri bir hata olan ve sadece mahalli idarelerdeki taşeron işçilere uygulanan şirket işçiliği uygulamasına son verilmeli, diğer kamu kurumlarına ait taşeron işçilerle mahalli idarelerdeki taşeron işçileri arasında ayırımcılık yapıldığı algısı ortadan kaldırılmalı, mahalli idarelerin şirketlerindeki hizmet alımı şirket işçileri, mahalli idarelerde daimi (sürekli) yani kadrolu işçi statüsüne geçirilerek istihdamlarına bu şekilde devam edilmelidir" diyor.