696 sayılı KHK kapsamında kadroya geçirilen işçiler, 40 yaşından sonra emekli olmaya zorlanmışlardır. Bu durum, prim gün sayılarını tamamlamalarına engel olmuş ve emekli maaşlarının 7500 TL civarında kalmasına neden olmuştur. Bu mağduriyeti yaşayan vatandaşlar, iş barışının bozulmaması için hak ettikleri emekli maaşını alabilmek için adaletli bir düzenleme yapılmasını talep ediyorlar.

696 KHK'LI İŞÇİLERİN SÖZLEŞMELERİ TEK TARALI OLARAK SONLANDIRILDI

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında, alt işverenlerle çalışan şirket personeli, 2017 yılında çalıştıkları kurumların "sürekli işçi" kadrosuna alınmıştı. Fakat, 2018 yılında 2 Nisan'dan sonra, yaş, prim ve hizmet yılı gibi kriterlere göre 42, 45, 47, 50 ve 52 yaşlarındaki çalışanlar, istemeden emekli edilerek işten çıkarılmıştır. Bu kişilerin kurum tarafından iş sözleşmeleri tek taraflı olarak sonlandırılmıştır.

HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı

BİNLERCE KİŞİNİN HAKLARI İHLAL EDİLDİ

Bu işlem, Anayasa'nın eşitlik ilkesine ve İş Kanunu'na ters düşerek binlerce kişinin haklarını ihlal etmiştir. Sosyal güvenlik hakkı, Anayasa ile korunan temel bir insani haktır. Bu nedenle, emekli olmaya zorlanan vatandaşlara, çalışma hayatında yer alabilecekleri bir fırsat verilmeli, işe dönmek isteyenler için yasal bir çözüm bulunmalıdır.