TRT World Citizen Humanitarian Film Festivali 2018 yılından bu yana film yapımcılarına küresel insani sorunları benzersiz ve yaratıcı bir bakış açısıyla keşfetmeleri için bir platform sağlıyor. 

Gözlerinden gözyaşı yerine irili ufaklı taşlar döken bir kızın hikayesi Gözlerinden gözyaşı yerine irili ufaklı taşlar döken bir kızın hikayesi

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen festivalde film yapımcıları için başvuru süreci başladı. Festivale dair ayrıntılarıysa,TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı şahsi hesabından duyurdu.

Ayrıca festivale dair ayrıntılı bilgi almak isteyen izleyiciler ile sektördeki kişiler "www.worldcitizenfilmfestival.com"  bağlantısını ziyaret ederek bilgilere ulaşabilir. 

"SON BAŞVURU TARİHİ 17 MAYIS."

TRT World Citizen tarafından düzenlenen "Humanitarian Film Festival"ine (İnsani Film Festivali) ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, "Sinemanın gücünü küresel insani meselelere odaklayan TRT World Citizen Humanitarian Film Festival için başvurular başladı." duyurusunda bulundu.

Sinemanın gücünün farkında olarak insani meselelere odaklanan festival hakkında ayrıca Sobacı, "Türkiye'den dünyaya insanlık adına bir idrak kapısı aralayan festivalimiz için son başvuru tarihi 17 Mayıs." dedi.

(Kaynak:AA)