Ehliyet affı, genellikle bir ülkede ehliyetle ilgili belirli şartların gevşetildiği veya cezaların affedildiği bir düzenlemeyi ifade eder. Bu tür bir affın temel amacı, belirli trafik kurallarını ihlal eden sürücülere bir tür fırsat tanımak, cezaları hafifletmek veya affetmek, aynı zamanda trafik kurallarına uyumu teşvik etmektir.

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

Bir yılı aşkın süredir "af" bekleyen mağdurlar, umutlarını yitirmiyor ve hükümetin gelecek olan af yasasını beklemeye devam ediyor. Bu kişiler, maddi kayıplarının yanı sıra toplumda edindikleri profili, aile geçimlerini ve birçok insani öneme sahip durumu etkilediğini belirtmişlerdir. Bu nedenle, eski yaşamlarına dönmek ve affın kendilerine sunacağı fırsatı değerlendirmek istediklerini ifade etmişlerdi.

Ehliyet affı mağdurlarının ise seslerini yer yer Meclis'te Milletvekilleri, televizyon ekranlarında ve sosyal mecralar üzerinden yetkililer duyurmaya çalışıyor. Son olarak AKİT TV'de Mustafa Balevi'nin programına konuk olan USPUM Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ercan Özçelik mağdurlar için şu sözlere yer verdi:

"Çok önemli bir milyon civarında bir grup var, çok konuştuğumuz ehliyet affı bekleyen kardeşlerimiz. Onların özellikle hayata tutunma, ailelerinin geçimlerini sağlama, mesleklerini icra etme noktasında bir talepleri var sıkıntıları var."