7.Yargı paketinde ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüğü personeline yapılacağı belirtilen ek ödemenin kanun teklifinde yer almaması infaz koruma memurlarının tepkisine yol açtı. 

7. Yargı Paketi Yasa Tasarısı kapsamında Madde 46(Ek Madde 39)’da İnfaz ve Koruma Memurlarına her ay 6000-8000 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan aylık katsayı ile çarpımı sonucunda elde edilen rakamın ek ödeme yapılacağı “Maaş İyileştirilmesi Maddesi” 09/03/2023 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan kanun tasarısından çıkartılmış ve sadece 16. Madde de belirtilen 12/04/1991 tarihli ve 3713 sayılı “Terörle Mücadele Kanunun Ek 1. Maddesinin 2. Fıkrasının (B) bendinde yer alan “Mensup Personeli” ibaresi “Mensup Personeli ve Ceza İnfaz Kurumu Müdürü, İnfaz ve Koruma Başmemuru ile İnfaz ve Koruma Memuru Unvanlı Ceza İnfaz Kurumu Personeli” maddesi eklenmiştir. Bu “Maaş İyileştirilmesi Maddesinin” çıkartılması tüm infaz ve koruma memurları ile yakınlarını büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır.

Sosyal medyadan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a seslenen infaz koruma memurları verilen sözlerin tutulmamasına ve maaş iyileştirilmesinin yapılmamasına tepki gösteriyor.

Başakşehir'de kan donduran olay: İETT şoförüne bıçakla saldırdılar Başakşehir'de kan donduran olay: İETT şoförüne bıçakla saldırdılar

CHP'den destek geldi!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla 7.Yargı Paketi'nde onlara verilen sözlerin olmamasına tepki gösteren infaz koruma memurlarına destek verdi.

Gürer, ''İnfaz koruma özlük haklarının iyileştirilmelidir. Adalet Bakanlığı tüm birimleri de mağduriyetlerini iletip, sorunlarına çözüm bekliyorlar.Söz veren iktidar sözlerini yerine getirmedi.Tüm sorunları aşılır.Yeter ki çalışan,üretenden yana bakış iktidar olsun. #infazkorumatekyürek'' dedi.