AB uyuşturucu ajansı yıllık raporunda, Avrupa'da artan uyuşturucu üretimine dair yeni kanıtların ortaya çıktığını ve kıtanın artık sadece bir tüketim pazarı değil, küresel bir narkotik merkezine dönüşmesiyle ilgili daha önceki uyarısını doğruladığını söyledi.

ABD Senatosundan tartışmalı tasarıya onay! ABD Senatosundan tartışmalı tasarıya onay!

Raporda, "Avrupa'da sentetik uyuşturucu üretimi artmaya devam ediyor," uyarısında bulunarak, Avrupa'daki yasa dışı laboratuvarların yerel tüketim ve Avrupa dışına ihraç edilmek üzere çok miktarda amfetamin, metamfetamin ve diğer sentetik uyuşturucu ürettiğine dikkat çekildi.

Uyuşturucu ve bunları üretmek için gereken kimyasallar hâlâ büyük ölçüde Güney Amerika ve Asya da dahil olmak üzere dünyanın diğer bölgelerinden Avrupa'ya ithal ediliyor, ancak Avrupalı ​​suç örgütleri uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığı maliyetlerini azaltmak amacıyla kıta dışındaki kartellerle bağlarını sıkılaştırıyor. , Avrupa kolluk kuvvetlerinden gelen bilgilere dayanan rapor dedi

AB ajansı, verilerin mevcut olduğu en son yıl olan Avrupa'da 2020'de sentetik uyuşturucular için 350'den fazla laboratuvarın tespit edildiğini ve kaldırıldığını belirterek, kolluk kuvvetlerinin ayrıca katinon gibi yeni uyuşturucular için daha fazla kokain laboratuvarı ve üretim sahası keşfettiğini de sözlerine ekledi. .

Katinon, uyarıcı etkileri nedeniyle Doğu Afrika ve Arap yarımadasında geleneksel olarak kullanılan bir bitki olan khat'taki ana etken madde olduğuna inanılan amfetamine benzer bir kimyasaldır.

Raporda, AB uyuşturucu dairesinin, yeni narkotiklerin artan kullanımının bir parçası olarak Avrupa'da rekor düzeyde katinon kaçakçılığı rapor ettiği ve bunun "Avrupa'da haftada bir oranında görünmeye devam ettiği" belirtildi.

Dağıtılan yasa dışı uyuşturucu laboratuvarlarının çoğu Belçika ve Hollanda'da bulundu. Çek Cumhuriyeti, Polonya, Almanya ve diğer AB ülkelerinde de üretim tesisleri tespit edildi.