Gerçekleştirilen görüşmelerdeki ana başlıkları, terörle mücadelede iş birliği, ABD'nin terör örgütü PKK'ya verdiği destek, F-16 tedariki ve modernizasyonu konuları oluşturuyor. Ayrıca ziyarette askeri ilişkiler de konuşuluyor. 

Görüşmeler kapsamında ABD Temsilciler Meclisi üyesi 4 isim bugün Ankara'ya geldi. 

Hatay'da kuduz tespiti! 2 mahalle karantinaya alındı Hatay'da kuduz tespiti! 2 mahalle karantinaya alındı

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi Türkiye'de

"MİLLİ GÜVENLİK HASSASİYETİ" ÜST DÜZEYDE TUTULUYOR

Türkiye, sınırlarında oluşturulması planlanan terör koridoruna asla müsaade etmiyor. Bu çerçevede, görüşmelerde ''milli güvenlik hassasiyeti'' üst düzeyde tutulacak.

Temaslar için Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üyesi Adam Smith ve beraberindeki üyeleri Ankara'da kabul etti.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA YAPILDI

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üye Adam Smith ile üyeler Salud Carbajal ve Veronica Escobar'ı kabul etti.

Ayrıca TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar'da, heyetle temalarda bulundu.

İBRAHİM KALIN İLE DE BİR ARAYA GELİNECEK

Öğrenilen bilgilere göre, ABD heyeti MİT Başkanı İbrahim Kalın ile de bir araya gelerek görüşmelerde bulunacak.

Yapılacak görüşmelerde ele alınacak konular ise şöyle; ikili ilişkiler, Ukrayna ve Gazze savaşları, DEAŞ ve PKK ile mücadele ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta gerçekleştireceği ABD ziyaretine ilişkin konular.

GÖRÜŞME BİR FIRSAT OLABİLİR

Edinilen bilgiye göre Milli Savunma Bakanlığı kaynakları tarafından bu ziyareti, son dönemde gelişen Türkiye - ABD ilişkileri ve Türkiye'nin hassasiyetlerinin üst düzeyde dile getirilmesi için bir fırsat olarak görüldüğü öğrenildi.