Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanarak EYT'ye ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Ancak düzenlemenin kapsamının dar tutulması nedeniyle ABO, 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları emeklilik hakkında kavuşamadı.

Uzun zamandır verilen emeklilik mücadelesinin EYT'liler için çözüme ulaşmasının ardından çeşitli nedenler ve yasa değişiklikleri nedeniyle emekli olamayan ABO, 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları çözüm sırasının kendilerine gelmesini bekliyor. EYT mağduriyetinin kesin olarak çözüme kavuşmadığını, bunun aksine emeklilikte mağduriyet yaşayan çoğunluk kesimin görmezden gelindiğini belirtiyor. 

EYT yasası kapsamına alınmayan ABO, 5000 ve kısmi emeklilik mağdurlar birkaç günlük fark yüzünden ya da ani yasa değişiklikleri nedeniyle aynı prim ve yaş şartını yerine getirdikleri vatandaşların aksine emekli olamazken geçim sıkıntısı yaşıyor. 

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın "Emeklilerimizle ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabiliriz. Yıl sonuna kadar çalışmalarımızı sonuçlandırmayı öngörüyoruz" açıklamasının ardından umutlanan ABO, 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları, EYT'nin eksiksiz çözülmesini ve yaşadıkları bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. 

Torba Yasa tekrar gündeme gelmişken Meclis açılır açılmaz ilk iş ABO, 5000 ve kısmi emeklilik mağduriyetinin çözülmesini isteyen vatandaşlar birçok mecrada yetkililere seslenmeye devam ediyor.