Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Pençe-Kilit Opeasyonu kapsamında çıkan çatışmada 3 askerin şehit olduğu ve 4 askerin de yaralandığı bildirilmişti.

Açıklamanın tamamı:

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bugün teröristlerle çıkan çatışmada, 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz."


Ancak bu açıklamanın ardından acı bir haber daha geldi. Bölgede teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan iki askerin  daha şehit olduğu bilgisi verildi.

Çatışmada ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan Piyade Teğmen Abdulkadir Güler kurtarılamayarak şehit oldu.

Bu üzücü haberi Milli Savunma Bakanlığı şu ifadelerle duyurdu:

"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz." 

Bakanlık daha sonra bir açıklama daha yaparak yaralı P.Uzm.Çvş. Bican Kapılay'ın da yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit olduğunu bildirdi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Dışişleri'nden 1915 olayları hakkında açıklama: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz Dışişleri'nden 1915 olayları hakkında açıklama: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz

"Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan kahraman silah arkadaşımız P.Uzm.Çvş. Bican Kapılay, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur."

MSB'den yapılan son açıklamada, "Kahraman Komandolarımız teröristleri cezasız bırakmadı, bırakmayacak! Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırı hazırlığında olan 7 PKK/YPG’li terörist Komandolarımız tarafından etkisiz hâle getirildi." ifadelerine yer verdi.