Görev tanımlarının belirsizliği nedeniyle kadrolaşamayan ve mesleklerini icra edemeyen Acil Yardım ve Afet Yönetimi mezunları birçok mecrada yetkililere seslenmeye devam ediyor.

Twitter'da sık sık etkinlik düzenleyen Acil Yardım ve Afet Yönetimi yetkililere sesleniyor. Bir an önce görev tanımı yapılmasını isteyen mezunlar yaşadıkları bu mağduriyetin çözülmesini istiyor.

İşçi Haber'e konuşarak yetkililere seslenen Acil Yardım ve Afet Yönetimi mezunu yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle anlattı: 

Ben acil yardım ve afet yönetimi 4 yıllık lisasns mezunu olan ve atanmayı bekleyen bu ülkenin gençiyim. Bildiğiniz üzere ülkemiz bir afet ülkesi ve herhan bir afet olma potansiyeli olan bir konumdayız. Son zamanlarda yangın,deprem ve seller meydena geldi fakat bariz bir şekilde ortadaydı ki sahada peronel eksikliği vardı. Bunun için yıllardır verimli bir çalışma yapılmıyor. Üniversitelerde 4 yıl boyunca teorik ve uygulamalı eğitimler ile sağlık - AFET - itfaiye alanlarda eğitimler gören ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ bölüm mezunları ne yazıkki kiymet görmüyor. Bizler aldığımız eğitimler ile ülkemize fayda sağlamak ve olası bir afettin en az hasarla atlatilmasi için mücadele etmek istiyoruz. Bizler TAMP (Türkiye Afet müdahale planı) , İRAP ( il risk azaltma planı ) ve HAP ( Hastane ve acil durum planı) hakkında gerekli eğitimler aldık. Sağlık bakanlığında iki yıldır devam eden görev tanımı çalışmasının artık sonuçlanmasını istiyoruz.Bizler hakketiğimiz kadrolara sahip olmak ve en kısa sürede sahada olmak istiyoruz.

IBAN ile ödemede işletmelere büyük cezalar geliyor! IBAN ile ödemede işletmelere büyük cezalar geliyor!