Uzun zamandır maaşlarına zam yapılmasını, özlük haklarında düzenleme yapılmasını ve "Adalet Hizmetleri Sınıfı"'nın kurulmasını isteyen Adalate Bakanlığı personelleri şimdi de banka promosyonu sözleşmesinin günümüz şartlarında yeterli olmaması nedeniyle zor anlar yaşıyor.

Memur maaşlarının 2023 Temmuz ayından itibaren en az 22 Bin TL olması nedeniyle geçtiğimiz yıl imzalanan ve 25 Bin TL olarak ödenen Adalet Bakanlığı Banka Promosyon Sözleşmesi'ni yetersiz kıldı. Aşırı ifa güçlüğünden ötürü Vakıfbank ile yapılan sözleşmenin günümüz ekonomik şartlarına uyarlanarak yenilenmesini talep eden Adalet Bakanlığı personelleri düşük nöbet ücretlerine de tepki gösteriyor. 

Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor

7. Dönem Toplu Sözleşme ile adliye personeline fiili çalışma şartıyla saatlik 12 TL olmak üzere günlük en fazla 63 TL nöbet ücreti ödenebilecek. 63 TL sınırından ötürü, 5 saatten sonraki nöbet hizmetine ise ücret verilmiyor. Saatlik ücretlerin çok düşük olduğunu belirten Adalet Bakanlığı personelleri 5 saatin üzerindeki nöbetlere ücret ödenmemesi nedeniyle de mağdur oluyor. Görevlerini yaptıkları sürece ücretlerini almalarında üst sınır olmamasını isteyen Adalet Bakanlığı'ı personelleri sendikaların ve yetkililerin taleplerini duymasını istiyor. 

Uzayan mesai saatleri, ödenmeyen ya da geç ödenen nöbet ücretleri, zabit katibi ve mübaşirlerin alanlarında yükselme imkanlarının olmaması ve bütün bunların yanında maaşlarının diğer birçok çalışana göre az olması geçim sıkıntısını da beraberinde getirdi. Uzun zamandır maaşlarına zam yapılmasını, özlük haklarında düzenleme yapılmasını ve "Adalet Hizmetleri Sınıfı"'nın kurulmasını isteyen Adalate Bakanlığı personelleri öncelikle Banka Promosyon Sözleşmesi'ninin günümüz şartlarına uyarlanmasını ve çalışma şartlarında iyileştirilme yapılmasını talep ediyor.