İBB adayı Kurum'dan "İstanbul için hızlı ve sağlam adımlar" İBB adayı Kurum'dan "İstanbul için hızlı ve sağlam adımlar"

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ATA İttifakı'nın ortaklarından Adalet Partisi lideri Vecdet Öz'ü partisinin genel merkezinde ziyaret etti. Görüşmenin ardından Adalet Partisi lideri Vecdet Öz, Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldıklarını duyurdu.

İki lider görüşmelerinin ardından kamera karşısına geçti. İlk olarak konuşan Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'yi aydınlığa çıkarmalıyız, hepimiz sorumluluk içinde hareket etmeliyiz. Bu seçim olmanın ötesinde referanduma evrilmiş durumda, bu yapının ve sistemin değişmesi lazım. Ayın 28'inde bütün vatanseverleri sandığa davet ediyorum. Gelin oyunuzu kullanın, güzel bir Türkiye'yi hep beraber inşa edelim."

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından özü alan Vecdet Öz ise şunları söyledi:

"ATA İttifakı'nı kurmuştuk. ATA İttifakı maçın ilk yarısında görevini yaptı. Bunun mimarı Ümit Özdağ bey ile ikimizdik. İttifakın isim babası bendim. Sinan Oğan bey ikinci tura kalamadı, yüzde 5'te kaldı. Partilerimiz de baraj altında kaldı. İkinci tura iki ittifak kaldı. Demokrasinin devam etmesi, demokrasinin önünün kesilmemesi için bizler kararımızı verdik Adalet Partisi olarak, GİK'i topladık. Bu toplantıda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun şahsına destek kararı çıktı. Bu karar oy birliğiyle çıktı. Bizler Atatürkçü ve Türk milliyetçiyiz. Bu ülkeyi 'keşke Yunan kazansaydı' diyenlere asla teslim etmeyeceğiz."