Kahramanmaraş’taki 7,6 ve 7,7 şiddetindeki depremlerin ardından AFAD, ‘Afetzede Barınma Desteği’ ile ilgili merak edilen detayları açıkladı. Depremin vurduğu illerde konutu yıkılmış, acil yıkılması gereken, ağır ve orta hasarlı olan afetzede ailelere 1 yıl boyunca, ev sahiplerine aylık 5 bin lira olmak üzere 60 bin lira, kiracı olanlara ise aylık 2 bin lira olmak üzere 24 bin lira kira yardımı yapılacak. 15 bin lira da taşınma yardımı verilecek.

Dere kenarında buldukları cisim patladı! 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı Dere kenarında buldukları cisim patladı! 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı

Afetzede Barınma Desteği konusunda merak edilen detaylar şöyle:

  • Afetzedelere taşınma, geçici barınma ve temel ihtiyaçlarını gidermek üzere afetler sonrasında AFAD tarafından nakdi olarak karşılıksız barınma desteği yapılacak.
  • Afetzedeler, hesap açmalarına gerek kalmaksızın her ilde bulunan Ziraat Bankası şubelerinden barınma desteğini alabilecek. Yardım desteği, Ziraat Bankası'nda hesabı bulunanların kendi hesabına, hesabı olmayanların ise TC kimlik numaralarına yatırılacak.
  • Afetzedenin kimlik paylaşım sisteminde ikametgahı sorgulandıktan sonra Tapu Kadastro Bilgi Sisteminden yapılacak inceleme neticesinde ev sahibi olmadığı tespit edilenler kiracı olarak kabul edilecek ve barınma desteğinden faydalanabilecek.
  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı teknik ekiplerince yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzede ailelere 15 bin lira taşınma yardımı yapılacak.
  • Konutları yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzede ailelere 12 ay boyunca; ev sahibi olanlara aylık 5 bin lira olmak üzere toplam 60 bin lira, kiracı olanlara ise aylık 2 bin lira olmak üzere toplam 24 bin lira kira yardımı yapılacak. Konteyner talebi olanlara sadece 15 bin lira taşınma yardımı yapılacak, barınma desteğinde bulunulmayacak.