Bahçeli talimatı verdi! MHP bünyesinde Ahmed Cevad Enstitüsü kuruluyor Bahçeli talimatı verdi! MHP bünyesinde Ahmed Cevad Enstitüsü kuruluyor

AK Parti 31 Mart yerel seçimlerde başarısız olduğu bölgelerin nedenini araştırıyor. 31 Mart yerel seçimlerine yönelik sayısal analiz tamamlandı. 

AK Parti’de oy kayıplarının nedenlerini araştırmak üzere komisyonlar kuruldu. Genel Başkan yardımcılarının koordinesinde; seçimin sosyolojisine bakılacak. İlk defa oy kullanan seçmenin tercihi incelenecek. Ayrıca, “Türkiye’yi dinliyoruz projesi” ile farklı toplumsal ve etnik gruplara kulak verilecek.

Resim

MİLLETVEKİLLERİ YAKIN TAKİBE ALINDI

AK Parti, seçim sonuçlarının analizi için milletvekillerin performansını yakın takibe aldı. Milletvekilleri kendi seçim bölgeleri başta olmak üzere “Seçimlerde nasıl bir çalışma yaptı?” “Teşkilatla uyumlu çalıştı mı?” 2023 seçim sonuçları ve 2024 seçim sonuçları bu kapsamda detaylı şekilde araştırılacak.

14-28 Mayıs seçimleriyle 31 Mart yerel seçimlerinde yaşanan oy kayıplarının nedeni rapor haline getirilecek. Hazırlanan rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. O rapor sonrasında ise gereken adımlar atılacak.

Kaynak:Habertürk

Editör: Zeynep Peksoy