MEK TV'de katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Müşaviri Onur Önal, staj ve çıraklık mağdurlarına kurulan tuzağı şu şekilde açıkladı. 

Melih Meriç'ten kademeli emeklilik bekleyenlere destek: TBMM'de bu işin peşini bırakmayacağız Melih Meriç'ten kademeli emeklilik bekleyenlere destek: TBMM'de bu işin peşini bırakmayacağız

"Bu çocuklar gencecik yaşta işe başladı, bunların eline bir sigorta kağıdı verdiler ve çocuklar da haklı olarak düşündüler ki, demek ki bizim sigorta girişimiz başladı. Eğer bu meslek lisesine giden çocuklara söylense, sizin bu sigortanız, işe giriş tarihi olarak sayılmayacak diye, bakın iddia ediyorum en az yüzde 90'ı gitmezdi meslek lisesine.

Aileler bir güvence olarak çocuklarını buraya gönderdi, sigortaları başlayacak diye bu okulları tercih ettiler. Eğer onlara işe başlangıç olarak dahil edilmeyeceği anlatılsaydı, zaten birçok aile gider çocuğunun sigorta kaydını başka yerde yapar ve bu mağduriyet yaşanmazdı. Şu an adeta staj ve çıraklık mağdurlarına bir tuzak kurulmuş durumda ve bu nedenle yıllarca çalışan, emek veren insanlar mağdur ediliyor. 

21 GÜN İÇİNDE EMEKLİ OLACAKLAR!

 Önal, "Talimat verildiğini biliyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat konu hakkında malumat istedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin, zaten EYT sürecinde gerekli raporları hazırlarken staj durumunu da incelemeye almışlardı. Seçimlerden önce staj mağduriyeti kalmayacak. 

Mart ayının sonunda Meclis'e gelecek 2. torba yasa ile bu durum çözülecek. Uzman çavuşların da özlük haklarıyla ilgili maddelerin yer alacağı bir torba yasa olacak. Burada eklenecek madde ile, stajyerlerin sigortası da 'kısa süreli çalışma' statüsünden çıkarılarak, 'uzun süreli çalışma' olarak güncellenecek ve EYT kapsamına 250 bin kişi dahil edilecek. Staj mağdurları mart bitmeden emeklilik hakkı kazanmış olacak." ifadelerini kullandı.