Yazıcı, "Başkanın sözünün ne kadar provakatif bir eylem veya ne kadar azmettirici olup olmadığını hukukçu arkadaşlarımız inceliyor, takip ediyorlar. Gerekirse bu konuda da dava açacağım" ifadelerini kullandı. 

Özgür Özel, tren kazası davası duruşmasını izlemek için Çorlu'da: Bu iş burada bitmez Özgür Özel, tren kazası davası duruşmasını izlemek için Çorlu'da: Bu iş burada bitmez

İddiaya göre, Yazıcı konuşması sırasında Tuzla ile ilgili son 3,5 yıldır projelerde ilerleme kaydedilmediğini ve İBB'nin taleplerine kulak vermediğini savundu. Yazıcı törende ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür etti. Bazı kişilerin tepki göstermesi üzerine yaşanan arbedenin ardından Yazıcı polis ve korumalar eşliğinde makam aracına binerek bölgeden uzaklaştı. .

İBB Başkanı İmamoğlu ise olayla ilgili, "O arkadaş burayı germeye gelmiş, provokasyon devam ediyor, kötü söz sahibine aittir" dedi.

'TEŞEKKÜR ZORLARINA GİTTİ'

DHA'ya açıklamalarda bulunan Şadi Yazıcı şunları söyledi:

“Ben konuşmamda bunu 1998 yılında 1. etabın açılışını yapan dönemin belediye başkanına, yönetimine ve sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ettim ve 2009'da 2. ünitesini açan merhum Kadir Topbaş Bey'e 3’üncüsünün de temelini attığı, onu başlattığı için teşekkür ettim. Tamamladıkları için de kendilerine ve belediye yönetimine de teşekkür ettim. Bu teşekkür zorlarına gitti. Seçilmiş bir belediye başkanına saldırı yapılırken çıkıp oradan provokasyonu provakatif bir hareket olarak yorumlamak, belediye başkanını provakatör olarak yorumlamaları gerçek bir provokasyondu” ifadelerini kullandı.   

'POLİS ARKADAŞLAR VE KORUMALAR OLMASAYDI BİR ŞEYLER OLACAKTI'

Aracına yönelirken saldırıyla karşılaştığını öne süren Yazıcı, “Arkadaşlarımızın birisinin gömleği birisinin pantolonu yırtıldı. Polislerin korumasında arabaya kadar zor gittik. Arabaya binerken dahi saldırılar oldu. Bindim arabayı sallıyorlar. Yani maalesef polis arkadaşlar ve korumalar olmasaydı bir şeyler olacaktı. Türk siyasi hayatı adına demokrasi ve özgürlük naraları atanların Türk demokrasisine katkı sağlamak yerine bu nahoş durumlara düşürmelerine ülkem adına üzüldüm” diye konuştu.

'CHP'DEN ÖZÜR DİLEYENLER OLDU'

Cumhuriyet Halk Parti’sinden bazı kişilerin arayıp özür dilediklerini öne süren Yazıcı şunları ekledi:

“Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlardan arayıp özür dileyenler geçmiş olsun diyenler oldu ama Büyükşehir Belediyesi’nden veya buradaki ilçe teşkilatından, başkanından falan öyle bir şey olmadı. Ben darp olmadığım için sözlü saldırıda bulunanlar hakkında onların tespitini istedim. Aynı zamanda galeyana gelmiş bir topluluğa kürsüden mikrofonla yüksek bir sesle ‘arkadaş provokasyona gelmiş’ diyen başkanın sözünün ne kadar provakatif bir eylem veya ne kadar azmettirici olup olmadığını hukukçu arkadaşlarımız inceliyor, takip ediyorlar. Gerekirse bu konuda da dava açacağım.” (HABER MERKEZİ)