Benzin, motorin ve LPG fiyatlarındaki fahiş fiyat hem sürücüleri hem de ulaşım masrafı nedeniyle tüm vatandaşları olumsuz etkiliyor. 

Kurdaki yüksek seyir, Brent petroldeki düşüşe rağmen akaryakıtta yeterli ekonomik satış fiyatını ortaya çıkarmıyor. Pek çok araç sahibi, bir umutla indirim haberi beklerken flaş bir idda ses getirdi.

AKARYAKITTA YENİ ÖTV ZAMMI İDDİASI 

TÜİK açıkladı: 2024 yılı ilk çeyrek işsizlik rakamları TÜİK açıkladı: 2024 yılı ilk çeyrek işsizlik rakamları

Ekonomist Turhan Bozkurt'a göre akaryakıtta yaşanacak yeni gelişme, bugünkü fiyatları da aratır hale gelecek. Bozkurt'un sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada hükümetin yeni bir çalışma içinde olduğu duyuruldu.

Yeni asgari ücret için korkutan ayrıntı: Rakamı açıklayıp uyardı! Yeni asgari ücret için korkutan ayrıntı: Rakamı açıklayıp uyardı!

Seçim sonrası ÖTV zammıyla ciddi bir zamla karşı karşıya kalan araç sahiplerinin yeni bir ÖTV artışına daha maruz kalacağı iddiası, sürücüleri ve dolaylı yoldan tüm vatandaşarı tedirgin etmeye yetti.

Bozkurt, korkutan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Hükûmet akaryakıtta maktu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarını litre başına 8-9 TL daha artıracak. Pompa fiyatı da aynı tutarda artacak."