6'lı masanın adayını belirleyeceği toplantının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, olağanüstü düzenlenen partisinin Genel İdare Kurulu toplantısında açıklama yaptı.

5 partinin ortak aday görüşünün Kılıçdaroğlu olduğunu ifade eden Akşener, "Biz iki isim arasında görüşümüzü beyan ettik. Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'ydu. Maalesef görüş ve önerilerimiz masadakiler tarafından reddedildi. Bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıldan çıkmış, tek bir adayın tasdiki haline çalışan noter masasına dönüşmüştür. Biz imzamızın ve sözümüzün arkasındayız. Ancak ne kumar ne noter masasında olmayacağız." ifadelerini kullandı.

Akşener'in bu açıklamalarının ardından Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında dururken İYİ Parti'ye üye olan birçok vatandaş da tepki göstererek istifa ettiklerini açıkladı. 

6'LI MASADA NELER YAŞANDI

Meral Akşener, yaptığı basın toplantısında "Gizli pazarlıklar" ifadesini kullanarak masadaki diğer partilerle Kemal Kılıçdaroğlu'nun gizlice adaylık anlaşması yaptığını ileri sürmüş. CHP ve diğer 4 partiden iddialara ilişkin yalanlama gelmişti.

6 siyasi partinin son toplantısının yapıldığı Saadet Partisi'nin Genel Merkezi'nde o gün neler yaşandı.

Meral Akşener konuya ilişkin ilk açıklamasını gazeteci Candaş Tolga Işık'a yaptı. Işık'ın telefonla ulaştığı Akşener,  Kemal Kılıçdaroğlu'nun ayağa kalkıp kendisine tepki gösterdiğini ifade etti.

İşte Işık'ın Akşener ile yapmış olduğu görüşmeye ilişkin o paylaşımları:

"Az önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile konuştum. Son 6'lı Masa toplantısında yaşananları sordum, anlattı: "O güne kadar hiçbir şekilde Kemal Bey ya da başkası cb adayı ismi konuşulmamıştı. O gün masaya oturduk.

"Baktım ki benim dışımdaki herkesle Sn. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı görüşülmüş, anlaşılmış. Söz en son bana gelene kadar herkes Kemal Bey'in adaylığını dile getirdi. Bana söz gelince bizim anketlerde Yavaş ve İmamoğlu çıkıyor dedim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman mevkidaşı ile görüştü: Terörle mücadelede destek beklediğimizi ifade ettik Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman mevkidaşı ile görüştü: Terörle mücadelede destek beklediğimizi ifade ettik

Ama isterseniz bir kamuoyu araştırması yapalım ona göre hareket edelim dedim. Sn Kılıçdaroğlu kabul etmedi bu önerime hiddetlenip ayağa kalktı. Kendi adaylığının bugün ortak bir yazılı açıklamayla duyurulmasını talep etti. Ben de partime sormadan böyle bir karar veremem dedim.

Siz imzalamayın o zaman biz imzalarız duyururuz deyince ben masadan kalkayım o halde dedim. Siz bilirsiniz dedi. Ali Bey tansiyonu düşürmek için araya girdi. Ve aday isminde değil ama adaylık konusunda bir mutabakata varıldığına dair bir metne imza atıldı" dedi."