İYİ Parti lideri Meral Akşener, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına katılarak önemli açıklamalar yaptı. Akşener, canlı yayında AK Parti ve PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili flaş bir iddia ortaya attı.

Akşener, konuyla ilgili “Daha yeni İmralı’ya adam gönderdiler, yardım istediler. Kimin gönderildiğini biliyorum. Siyasetçi olsa adını hemen söylerim. Yargıdan birini gönderdiler." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ ÖCALAN GÖRÜŞMESİNİ DUYURDU

Cumhurbaşkanı: Dün verdiğimiz sözleri bugün “hatırlamıyoruz” diyerek hiçbir zaman kulak arkası yapmadık Cumhurbaşkanı: Dün verdiğimiz sözleri bugün “hatırlamıyoruz” diyerek hiçbir zaman kulak arkası yapmadık

Akşener'in söz konusu ifadeleri şu konuşsma içinde geçti:

"Abdullah Öcalan'ın kardeşine sayın Erdoğan 'Bizim Mehmet' dedi. Daha yeni İmralı’ya adam gönderdiler, yardım istediler. Kimin gönderildiğini biliyorum. Siyasetçi olsa adını hemen söylerim. Yargıdan birini gönderdiler.

Ne PKK'sı FETÖ'sü, ne Hizbullah'ı, Gaffar Okan'ın katilleri de herhangi bir şekilde serbest kalacak diye bir anlaşma mümkün değil. Siç suç işlemişseniz hukuk gereğini yapar. Ben şu adam, şu kadın suçludur diyemem. Öcalan mahkemesiyle ilgili ne kadar avukat varsa, şehit yakınları adına ne kadar kişi varsa organize eden kişi benim.

30 bin kişi deniyor, 40 bin kişi deniyor. Türkiye'nin silahlı örgüt kurarak cinayet işleyen kişi, bütün ölümlerden sorumludur. İster Kemal Bey olsun ister Öcalan'ın kardeşi olsun yapamaz. Siz dış politikayı bipolar anlayışla 'Kankam Putin, arkadaşım Trump', dün 'aziz dostum Esat' sonra 'Katil Eset' haline çevirirseniz bu bipolar bir dış politika olur.."