DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yozgat Akdağmadeni İlçe Kongresinde konuştu. 

Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Ali Babacan'ın konuşmasında öne çıkan bazı açıklamalar şu şekilde:

"Az Kaldı Enseyi Karartmak Yok"

Ali Babacan “Emaneti hayırlısıyla teslim alacağız. Şu son beş senelik sisli havayı silip atacağız ülkemizin üzerinden. Hep beraber özgür ve zengin, iddialı ve itibarlı bir ülkenin yurttaşı olmanın huzurunu yaşayacağız. İnanın az kaldı. Enseyi karartmak yok.

İktidar tarafında ‘Önce hukuk, önce adalet’ diyen kimse kalmadı. Biri de demiyor ki ‘Ülkenin iç güvenliğinden sorumlu bakanı sağı solu tehdit etmeyi bıraksın’.  Biri de demiyor ki ‘Küçük ortak cezaevinden çıkan mafya liderlerini makamında ağırlamaktan vazgeçsin.’” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Ekonominin kitabını yazdım’ sözleri üzerine de konuşan Babacan,

 “Ekonominin kitabını yazdım’ diyor. Hangi kitap bir sormak lazım? Artık o eski dönemin başarılarıyla övünüp durmayı bırakın. Bu ülkenin ekonomisi mahvoldu. Berbat oldu.”  şeklinde konuştu.

Babacan sözlerine şu şekilde devam etti:

Mayıs ayında kar sürprizi! O iller beyaza büründü Mayıs ayında kar sürprizi! O iller beyaza büründü

"Sen hukuku yok et, ülkenin, iktidarın rotasını 28 Şubatçı Perinçek gibi adamlar çizsin, mafya-çete liderleri siyaseti dizayn etsin; sonra da git, sağda solda düşman ara. Olan bu milletin insanlarına oluyor. dedi.

Ekonomi Vaadi

İktidar olurlarsa ekonomiyi düzelteceklerini vaat etti.

"Daha evvel yaptık, yine yaparız. Paramız yeniden itibar kazanacak. Faizler düşecek. Enflasyonu defterden sileceğiz.  DEVA Ekonomisi ile güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir büyümeyle topyekûn zenginleşeceğiz. Gençlerin kaçmak değil, yaşamak istediği bir Türkiye için çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Bunlara da göz atabilirsiniz