Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı olarak çalışan ve 37 yıldır kadro bekleyen uzman çavuşların özlük haklarında düzenleme yapılacak mı?

12 Kasım Uzman Çavuşlar Günü mü? Uzman Çavuş nedir? Nasıl olunur? - Popüler  Haberler

Uzun yılar boyunca TSK'da çalışanuzman çavuşların özlük haklarına yönelik düzenleme yapılmadı. Birçok partnin milletvekilleri tarafından gündeme getirilmesine rağmen hükümet tarafından somut adımlar atılmadı. 

Emeklilikte Tarihe Takılanlar Derneği (ETTDER) kademeli emeklilik için Meclis'te! Emeklilikte Tarihe Takılanlar Derneği (ETTDER) kademeli emeklilik için Meclis'te!

Uzman Çavuşlar Kadro İstiyor - Kamudanhaber İnternet Sitesi

Türkiye sınırları içersindetehlikeli bölgelerde çalışan asakerlerin haklarına düzenleme yapılmaması, büyük sorun teşkil ederken, uzman çavuşların aileleri ve şehit yakınlarının gelecekleri konusunda kaygıları devam ediyor.

Uzman çavuş düzenlemesi Meclis'te: 55 yaşında emekli olabilecekler, şahsi  silahlarını devlet verecek, 40 yaş üstü komando birliklerinde kadrolu olacak

BİNLERCE UZMAN ÇAVUŞ KADRO BEKLİYOR!

Uzman çavuşların kadroya geçiş talepleri, Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici'nin liderliğinde devam ediyor. Tilkici, 37 yıldır uzman çavuşların sözleşmeli olarak çalıştırılmasının büyük haksızlık olduğunu belirtirken, hayatını kaybeden uzman çavuşların özlük haklarının korunması ve kadro statüsüne kavuşmaları için birçok milletvekili ile temaslarına devam ediyor. 

UZMAN ÇAVUŞLAR NE İSTİYOR?

1-Kıdemler Rütbeden Sayılma
2-Sağlık Yönetmeliği 
3-Çalışma Yönetmeliği 
4-Mesleki Güvence 
5-Atama Yönetmeliği 
6-Tayin Yönetmeliği 
7-Sicil Yönetmeliği 
8-Ödül Yönetmeliği 
9-Kadro hakkı
10-Sözleşme Çilesi Var
11-Notere 50 TL Ver Sözleşme Yenile
12-Kahramanlar Müjde Bekliyor.!
13-Nöbet Yönetmeliği Yok
14-926 Sayılı TSK Personel Kanununa Tabi Olmak İstiyoruz
15- Aile Bütünlüğü Yok 
16-Ordu Mensubu Uzman Çavuşlar
17-Ordu Evine Giremiyor

Eğitimlerini tamamlayan komando uzman erbaşlar mezun oldu - Son Dakika  Haberleri

Ölük haklarına düzenleme yapılmamsı uzman çavuşları ve şehit ailerini endişelendirirken, bir yandan da uzman çavuşların aileleri evlatlarının gelecekleri konusunda şüpheleri sürüyor. 

ALİ TİLKİCİ'DEN UZMAN ÇAVUŞLARA DESTEK!

Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici,uzman çavuşlara destek olmaya devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinde kadrosuz olarak çalışan ve 37 yıldır bekledikleri kadro mücadelesinde askerlerin en büyük destekçilerinden olan Tilkici yapmış olduğu açıklamada,

UZMANLAR FEDERASYONU BAŞKANI ALİ TİLKİCİ,

Değerli Komutanım Tesud Genel Başkanı Emekli Korg.Erdoğan Karakuş Teşekkür ediyorum Lakin Uzman Çavuşları yalnız bırakıyorsunuz bizler silah arkadaşıyız. Yapılan çalışmalarda sizlere bilmem kaçıncı tazminat verilecek.

Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici; “Askerlik noterden ibaret  değildir”
hakkınızdır alın ama Silah arkadaşlarınız uzman çavuşların mesleki endişesinin giderilmesi aile bütünlüğünün sağlanması için desteğinizi bekliyoruz  TSK’deki diğer statüler hastalandıklarında sınıf değişikliği ile görevine devam ederken uzman çavuş atılıyor basit bir suçtan Hagb cezası alsa atılıyor, hiçbir mahkemeye gerek duymadan amirin atın demesiyle atılıyor.

Ali Tilkici sosyal medyadan isyan etti: 3 ay önceki vekil bu teklifi  mecliste paramparça ederdi! - Dijital Gaste - Son Dakika Haberleri, Haber  ve Güncel Gazete Haberleri, Spor, Magazin, Ekonomi

Sadece uzman çavuşlara, yaşı kaç olursa olsun atış spor eğitim testleri yapılarak cezalar veriliyor, şarktaki geçen geçici görevleri şark süresinden sayılmıyor, moral motivasyon sağlansın diye açılan orduevlerine kamplara alınmıyorlar, kıdemleri rütbeden sayılmıyor, ast üst ilişkisi yok denilerek TSK’nin disiplininede zarar veriliyor, Emeklileri asgari ücret düzeyinde maaşa layık görülüyor.

Ali Tilkici 🇹🇷 (@alitilkici38) / X
İç Hizmet Kanunun amir aynı zamanda astlarının haklarını korumakla ve adaleti sağlamakla görevlidir maddesinin gereğini yaparak, silah arkadaşlarınızın öncelikle özlük haklarını endişe duymayacak seviyeye gelmesi için destek vermenizi bekliyoruz,'' şeklinde açıklamalarda bulundu.