Alışverişte ödeme sistemlerinde yeni dönem başlıyor. Artık kimliğinizle de ödeme yapabileceksiniz.

iPhone'u olanlar dikkat! O sorun yeniden baş gösterdi iPhone'u olanlar dikkat! O sorun yeniden baş gösterdi

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce 21 Eylül 2020'de hayata geçirilen "Hayat Kimliğinle Kolay" projesinin ikinci adımını kimlik kartlarına e-İmza yüklenmesi oluşturuyor.

Yükleme Nerede Yapılacak?

Nüfusmatiklerde e-İmza yükleme işlemlerinin başlamasından kısa süre sonra ülke genelinde nüfus müdürlüklerinde, tapu müdürlüklerinde ve bankalarda e-İmza yükleme yapılabilecek. 

Uygulama Ne Zaman Hayata Geçiriliyor?

Uygulama ile vatandaşlar yeni nesil kimlik kartını hem sürücü belgesi hem de bunun yanı sıra e-İmza olarak da kullanabilecek.  E-İmza yükleme işlemleri yarından itibaren 50 ilde nüfusmatikler aracılığıyla yapılabilecek.

Bu İller İse Şu Şekilde:

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak