2023-2024 eğitim öğretim dönemi için hayata geçirilen "Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli"nde, yabancı dil ders saati artırıldı ve İngilizcenin yanında ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitimi de yer aldı.

Yeni modelin pilot uygulaması, 26 ildeki 32 okulda, ortaokul 5. sınıf seviyesindeki 2 bin 999 öğrencinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Bu öğrenciler, Türkçe ile birlikte, ders saatleri artırılmış iki yabancı dil eğitimini ağırlıklı olarak alıyor.

MEB, 2023-2024 eğitim öğretim yılı sonuna kadar Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli'ni takip ederek pilot okullardaki izleme çalışmalarının ardından modelin yaygınlaştırılmasına ilişkin kararını verecek.

Günümüz siyasi ve ekonomi şartlarında rağbet gören beyin göçünde yıllardır olduğu gibi Almanya ilk sırada yer alırken Almanca öğretmenlerinin uzun süren atama mücadeleleri de dikkat çekiyor. MEB'in ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitiminin yer aldığı Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli'nin pilot çalışmasını başladı. 

Hal böyle olunca Almanca öğretmenlerine duyulan ihtiyaç da artıyor. Ancak tezatlık burada ki Almanca öğretmenleri de uzun süredir atamaların artırılmasını talep ederek yetkililere sesleniyor. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı'ndan ücretli öğretmen maaşı ile ilgili çağrı! Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı'ndan ücretli öğretmen maaşı ile ilgili çağrı!

En verimli yaşlarında yıllarca KPSS ve atama stresi yaşayan Almanca öğretmenleri de hayallerini kurduğu mesleklerini icra etmek için atama bekleyen öğretmenlerden. Uzun süren eğitimlerinin ardından atanarak mesleklerini yapmak isteyen Almanca öğretmenleri atamaların yetersizliği nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor.

Atama bekleyen Almanca öğretmenleri daha fazla vaatlerle oyalanmak istemezken okullarına kavuşacakları günü bekliyorlar.