Almanya Başbakanı Olaf Scholz , Ukrayna savaşını görüşmek üzere Pazartesi günü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başkent Ankara'da bir araya gelecek.
 
Almanya Başbakanı Olaf Scholz , göreve başlamasından bu yana ülkeye yaptığı ilk ziyaret için Pazartesi günü Türkiye'ye gidiyor. Scholz, öğleden sonra akşam yemeğinin ardından ikili görüşmelerde bulunacakları başkent Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından karşılanacak. Scholz'un Pazartesi günü geç saatlerde Berlin'e dönmesi planlanıyor. Ankara, Rusya'nın uzun zamandır korktuğu komşusunu işgal etmesiyle 24 Şubat'ta patlak veren Ukrayna savaşında kendisini arabulucu olarak görüyor. Bir NATO üyesi olan Türkiye, hem Ukrayna hem de Rusya ile yakın ilişkilere sahiptir.

Bakan Yerlikaya'dan Fatih'teki gaspçıyla ilgili açıklama Bakan Yerlikaya'dan Fatih'teki gaspçıyla ilgili açıklama

Perşembe günü, Ukrayna ve Rusya dışişleri bakanları Dmytro Kuleba ve Sergei Lavrov, savaşın başlamasından bu yana ilk karşılaşmaları için Antalya'da bir araya geldi.

Müzakereler büyük ölçüde sonuçsuz kaldı, ancak Türkiye bunların gerçekleştiğini bir başarı olarak lanse etti.

ABD Başkanı Joe Biden bir telefon görüşmesinde Erdoğan'a teşekkür etti ve AB yetkilileri de Türk lideri savaşan tarafları bir araya getirdiği için övdü.

Ukrayna ihtilafı, Türkiye'yi son yıllarda bağları gergin olan ülkelerle de yakınlaştırdı.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, ülkeye yaptığı ilk ziyarette Pazar günü İstanbul'da Erdoğan'ı ziyaret etti. Geçen hafta İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

Scholz için Pazartesi, Aralık ayında Angela Merkel'in yerine geçmesinden bu yana Avrupa Birliği dışındaki beşinci ziyaretini işaretleyecek. Daha önce Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna, Rusya ve İsrail'e gitmişti.

Bu haber ANews'dan alınmıştır. Haberin orjinal metnine ulaşmak için tıklayınız.