CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı, cumhurbaşkanı adayını belirlemek  üzere bugün, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde bir araya geldi. Deprem gündemi ve aday listelerinin de masada olacağı toplantıda, belirlenen adayın kamuoyuna hemen açıklanmayacağı belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için toplanan Millet İttifakı'nın pazartesi günü tekrar toplanacağı açıklandı. Cumartesi günü ise İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun toplanacağı öğrenildi.

TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Irak Temsilciler Meclisi Başkanvekili Mendelavi ile bir arada TBMM Başkanı Kurtulmuş, Irak Temsilciler Meclisi Başkanvekili Mendelavi ile bir arada

Saat 14.00'te başlayan toplantı yaklaşık 6 saat sürdü. Tamamlanan tplantı sonrasında yazılı açıklama yapıldı.

Açıklama metninde şu ifadeler yer aldı:

"Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

"ADAY 6 MARTTA AÇIKLANACAK"

DEVA Partisi Genel Başkanı Basın Danışmanı Fatih Atik ise Cumhrubaşkanı adayının 6 Mart'ta açıklanacağı bilgisini duyurdu.