Aylardır suskunluğunu koruyan altın, geçtiğimiz hafta yükselişe geçerek vatandaşları korkutmuştu. Fiyatlarda yükseliş olacak mı?

Milyonlarca vatandaşın güvenli yatırım aracı olarak görülen altın, alıcılarını korkutmaya devam ediyor. Küresel piyasaların düzensiz dalgalanması ve BİST 100'ün Ekim ayı itibari ile değer kaybetmesi ve İsrail Filistin savaşından altın fiyatları da nasibini aldı. Peki altın fiyatlarında artış olacak mı?

ALTIN FİYATLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Gram altın fiyatları ocak ayında ons altındaki yükselişe paralel olarak tarihi seviyesine ulaştı. Gram altın fiyatı bugün 1778,37'den alınmaktadır. Küresel piyasaların dalgalanması ve dünya genelinde ekonomik buhran yaşanması altın fiyatlarını büyük ölçüde etkilemketedir.

Bakan Şimşek: Gıda arzını artırarak enflasyonla mücadele en büyük önceliğimiz Bakan Şimşek: Gıda arzını artırarak enflasyonla mücadele en büyük önceliğimiz

"Altının ons fiyatı 2022 yılında baskı altında kalmıştı." açıklamalarını yapan İslam memiş yatırımcıları korkutmuştu. Dolar kurundan destek görerek gram altın yükselmişti. 2023 yılında bu sefer altının ons fiyatı da gram altına destek verecek ve yeni rekorlar kırmaya devam edecek.

Savaş durumlarında prim yapan altın ise hareketine günler öncesinden başladı. Ons altın 11 gündür yükseliş hareketi göstermeye devam ederken bugüne 1974 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1972 dolar, en yüksek de 1985 doları görmüştü. Ons altın tarihi zirvesi olan 2078 doları geçtiğimiz Mayıs ayında test etmişti. Ons altın şu sıralar 1984 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Gram altın da ons altındaki hareketi fiyatlarına yansıttı. Gram altın güne 1776 liradan başladı. Gün içinde en düşü 1789 lirayı gördü. Şu sıralar 1787 liradan işlem görüyor.