Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına bazı tavsiyelerde bulundu. Memiş, gram altının 1.200 TL ve 1.450 lira seviyeleri konusunda tahmininin geçerli olduğunu vurguladı. 

"GRAM ALTINI TAKİP ETMEK İÇİN..."

Bu hafta altın da 1.838-1.868 dolar aralığını, gümüş de 21,50-22,50 dolar aralığını takip edeceğim. Gram altın ve gümüş ise direkt dolar/TL kuruna göre kendine bir yön belirliyor. Yani, dolar nereye gram altın ve gram gümüş oraya. Gramları takip etmek için dolar/TL kurunu takip etmeliyiz.

Dolar/TL kurunda Nisan’da 14,80 lira kırmızı çizgi olarak belirlenmişti.Şimdi ise 16,40 liranın kırmızı çizgi olduğunu düşünüyorum.

Merkez bankasının kontrolünde giden bir süreç var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10-15 gün içerisinde yeni bir ürün tanıtımı, emlak sektöründe fiyat ve kira artışları, hazine arazilerinin satışı gibi bir çok önemli düzenlemeleri açıklaması bekleniyor.

Yüksek faizli bir ürün ister istemez döviz kurlarını beraberinde gramları baskılayabilir. Önemli olan hangi seviyeden baskılanacak olması! Belirsiz olan süreç burası.

Ürün açıklanması halinde dolar/TL kurunda 15,88 lira seviyesini destek seviyesi olarak takip edeceğim.

GRAM ALTIN ÖNGÖRÜSÜ

Gram altında 940 lira, gram gümüşte 10,56 lira seviyeleri bu sefer destek seviyeleri olabilir.

Gram tarafında zaman belirsizliği olduğundan, gram üzerinden işlem yapmaya devam edenler (ki yanlış parite üzerinden yapmalılar) kararsız. İşte paritenin en güzel tarafı parite üzerinden işlem yapıldığında riski dağıtılmış olması.

Kişisel öngörüm bugünlerde TL üzerinden maliyetin riskli olduğu yönünde.

"ARALIKTAKİ ÇÖKÜŞÜ BEKLEMİYORUM"

Nisan’ı final ayı olarak belirlemiş yatırımcının kar aldığı bir seviyeyi, korku ve panik ile maliyet alım yeri yapan bence bir kez daha düşünmeli.

Aralık ayında görülen çöküşü beklemiyorum. Kısa vade geri çekilmeler normaldir. Ancak bu geri çekilmeler de benim nazarımda yılın son fırsatı olacak.

SPK'den onay geldi: 2 şirket halka arz oluyor SPK'den onay geldi: 2 şirket halka arz oluyor

Çünkü gram altında 1.200 devamında 1.450 lira seviyeleri konusunda öngörüm sabittir. Gümüşün gram fiyatı 12 lira seviyesini yukarı yönlü kırdıktan sonra 20 lira seviyesi hedef seviyem olacaktır.