Beyaz Saray bugün yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri'nin Bangladeş'e 10 milyondan fazla Covid-19 aşı dozu göndererek ülkeyi Washington'un küresel bağışlarının en büyük alıcısı haline getirdiğini söyledi.

Bir Beyaz Saray yetkilisi AFP'ye verdiği demeçte, "Bu, bugüne kadarki en büyük bağışımız ve Bangladeş'i en büyük doz alıcımız yapacak" dedi.

Aşı, en son parti, kamu-özel ortaklığı Gavi'nin ortak liderliğindeki küresel dağıtım girişimi Covax aracılığıyla gönderilen 10.001.160 Pfizer dozuna denk geliyor.

Yetkili, bağışlanan dozların hepsinin üç ayrı gönderiye bölünerek, bugün ilk 3,187,504 dozdan başlayarak önümüzdeki Pazartesi gününe kadar tamamının ulaşacağını söyledi.

Washington, dünyanın geri kalanına - diğer tüm ülkelerden daha fazla - 1,1 milyar aşı sözü verdi. Guatemala'dan Papua Yeni Gine'ye kadar olan ülkelere aşı gönderiliyor.

Yetkili, ABD'nin katkılarının aksine "bağlı olarak gelmediğini" ısrar etse de, ABD atışları genellikle "aşı diplomasisi" olarak adlandırılan şeyde Çin ve Rusya'dan yapılan sevkiyatlarla kesişiyor.

Johns Hopkins Üniversitesi'nden alınan verilere göre, Bangladeş yaklaşık 1,9 milyon Covid-19 vakası ve 29.000'den fazla ölüm kaydetti. Omicron varyantı azaldıkça yeni vakalar keskin bir şekilde düştü.

Dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Bangladeş, yaklaşık 165 milyonluk nüfusunun yüzde 47'sini tam olarak aşıladı.

"Verilemeyen inatçı kiloların sebebi böbrek üstü bezleriniz olabilir" "Verilemeyen inatçı kiloların sebebi böbrek üstü bezleriniz olabilir"

Bu haber ANews'dan alınmıştır.

Bunlara da göz atabilirsiniz!