Karşılaşmaya iyi başlayan konuk ekip, 3. dakikada Cohen'in üç sayılık basketiyle 8 sayı farka ulaştı: 2-10. Üstünlüğünü sürdüren misafir takım, Dibartolomeo ve Martin'in üst üste üç sayılık basketleriyle 8. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 13-25. Kalan bölümde de etkili olan Maccabi Tel Aviv, son dakikada 15 sayı farkı gördüğü periyodu 33-20 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetle başlayan İsrail temsilcisi, Martin'in üç sayılık basketleriyle 12-0'lık seri yakalayıp, 14. dakikada farkı 25 sayıya kadar yükseltti: 20-45. Anadolu Efes, Beaubois ve M'Baye'ın isabetli atışlarıyla toparlanmaya çalışsa da soyunma odasına Maccabi Tel Aviv'in 54-33 üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya Dunston ve Bryant'ın basketleriyle giren Anadolu Efes, savunmada ise başarılı olamadı. Boyalı alana kolay top indiren konuk ekip, 25. dakikayı 23 sayı farkla 62-39 üstün geçti. Misafir takım final periyoduna 68-48 önde girdi.

PLAY-OFF'TAN UZAKLAŞMIŞ DEĞİLİZ

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman maç sonu değerlendirmelerde bulundu.

Çok önemli bir maça çıktıklarını belirten Ataman, "Karşılaşmadan önce 3 oyuncunun ciddi sakatlıkları vardı. Oynatmayabilirdik ama bir kumar oynadık ve sonuç istediğimiz gibi olmadı. Rakibimiz harika bir çeyreğin ardından 25 sayılık farklara çıktı. Rakibimiz maçı kazanmayı hak etti. Üç oyuncumuzun ciddi sakatlığı, sezonun bu bölümünde bize büyük zarar verdi." ifadelerini kullandı.

La Liga'nın kaderini belirleyecek olan El Clasico! La Liga'nın kaderini belirleyecek olan El Clasico!

Micic'in 5 haftadır takımla antrenman yapmadığını anlatan tecrübeli başantrenör, şöyle devam etti:

"Micic bugün de oynamayacaktı. Sağlık ekibine oynamayacağını belirtmişti ama dün akşam ben kendisinden rica ettim. 'Antrenmana çıkmadan maç oynamak istemiyorum.' dedi ama bizi kırmadı. Maalesef hazır bir durumda değil. Larkin pazartesi apandisit yüzünden hastaneye yattı, 2 gün kaldıktan sonra ameliyattan son anda vazgeçildi. Psikolojik olarak oynayacak durumu yoktu. Beaubois da ayak bileğinden sakatlık geçirdi. Maçın önemi nedeniyle oynamak istedi ama ilk yarı sakatlığı nüksetti. Şu anda bilemiyorum durumlarını. Micic'in dizlerinde problem var, oynamasını bekliyoruz ama o kıvama gelemiyor. Larkin'in apandisit olayı bize sürpriz oldu. Böyle olunca Clyburn ve Bryant'a anormal yük bindi. Onlar da kaldıramadı doğal olarak. Play-off'tan uzaklaşmış değiliz. Önümüzde 4 tane iç saha maçımız var. Federasyondan lig maçının ertelenmesini istedik ama kabul etmediler. Nasıl bir kadroyla oynayacağımızı açıkçası şu anda bilemiyorum."

BU SEZONKİ EN İYİ MAÇIMIZ OLABİLİR

Maccabi Tel Aviv Başantrenörü Oded Kattash, bu sezonki en iyi maçlarını oynadıklarını dile getirdi.

Topu iyi paylaştıklarını aktaran Kattash, "Bizim için iyi bir hafta geçiyor. İki çok önemli takıma karşı galibiyet aldık. Bu karşılaşma bu sezonki en iyi maçımız olabilir. Başından sonuna kadar tempomuzu kaybetmedik. Topu paylaştık ve kendi oyunumuzu oynadık." değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Efes, son periyoda iyi başladı. Özellikle savunmada ilk 5 dakikada etkili bir görüntü sergileyen lacivert-beyazlılar, hücumda da sık sık çizgiye gelerek skor üretmeyi başardı. Clyburn'ün 36. dakikadaki basketiyle lacivert-beyazlılar, farkı 12 sayıya çekti: 60-72. Brown'ın üç sayılık basketiyle toparlanan Maccabi Tel Aviv, kalan bölümde rakibinin farkı kapatmasına izin vermedi ve parkeden 86-64 galip ayrıldı.