Ankara Üniversitesi personel alımı yapacak. Resmi Gazetede 11 Eylül2023 tarihi ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Ankara Üniversitesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı 10 pozisyonda görevlendirmek üzere rektörlük ve Üniversite Hastanesinde görevlendirmek üzere sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Yayımlanmış olan ilana göre en az lise mezunu 4/B olmak üzere 253 personel alınacak. Adaylardan hangi şartlar aranıyor?

1 Eylül 2023 tarihli yayımlanmış olan Personel alımı ilanından sonra az Önce gelmiş olan yeni duyuruya göre bazı kadro şartlarında düzeltme yapıldı. Söz konusu düzeltmeler aşağıdaki kontenjanlarda gerçekleşiriledi.

Personel Alımı Yapılacak Kadrolar:
25 Büro Personeli,
2 Spor Uzmanı,
1 Mühendis,
2 Tekniker,
2 Teknisyen,
50 Hemşire,
27 Sağlık Teknikeri,
4 Röntgen Teknisyeni,
89 Destek Personeli,
51 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,


Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Ankara Üniversitesi personel alımı için genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak" gibi şartlar aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Ankara Üniversitesi 253 Sözleşmeli personel alımında başvuru şartları dışında özel olarak KPSS ve mesleğine göre nitelikler aranacaktır. 

KPSS Şartı olarak, 2022 yılında yapılmış olan Kamu personeli seçme sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 50 puan almış olmak,
Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartları aranacaktır.
Mesleğe Göre Özel Şartlar Nedir?

Mülakat Yapılmayacak!
Söz konusu olan sözleşmeli personel alımı ilanına göre Ankara Üniversitesi alımları için adaylara herhangi bir Mülakat yapılmayacaktır. Bu kapsamda değerlendirmeler sadece KPSS Puanı ile yapılacak olup en yüksek puandan en düşük puana kadar sıralama yapılacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?
Ankara Üniversitesi sözleşmeli personel alımı için başvurular 11 Eylül 2023 tarihi ile başlamış olup 15 gün sürecektir. Bu kapsamda Üniversite personel alımı başvurusu sadece elektronik ortamda gerçekleştirilcektir. 

THY ilan yayınladı: Tecrübesiz kabin memuru arıyor THY ilan yayınladı: Tecrübesiz kabin memuru arıyor

BAŞVURU İÇİN:https://pbs.ankara.edu.tr/basvuru