EYTADER, Başkanı Nalan Esmeray öncülüğünde, 24 Eylül Pazar günü İstanbul Maltepe'de 5000 prim günü kısmi emeklilik, intibak, ABO, Bağ-Kur tescil ve ihya, staj ve çıraklık sigortası, doğum borçlanması, 4-C askerlik borçlanması, 2000-2001-2002 dönem TSK ve EGM istirakçilerinin askerlik ve sivil okul borçlanması, 5510 sayılı kanun istirakçileri ve 2000 sonrası SGK mağdurları başta olmak üzere birçok emeklilik mağduriyetinin çözümü adına toplandı. 

Bakan Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulmasına ilişkin: Sıkıntılar çekiyor Bakan Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulmasına ilişkin: Sıkıntılar çekiyor

Uzun zamandır kendilerine verilen sözlerin tutulmasını bekleyen doğum borçlanması bekleyen anneler de toplantıya yoğun katılım sağladı. Sahneye çıkarak yaşadıkları mağduriyeti anlatan ve yetkililerden çözüm bekleyen doğum borçlanması bekleyen anneler mikrofon alarak yetkililere seslendi. 

Mikrofon Bağ-Kur mağdurlarında: Hakkımızı yiyenlerin bahçelerinde çiçekler solsun! Mikrofon Bağ-Kur mağdurlarında: Hakkımızı yiyenlerin bahçelerinde çiçekler solsun!

Sırf anne olmak istedikleri için çalışma ve emeklilik hayatlarında önlerinde engel olmasını istemeyen doğum borçlanması mağduru anneler yaşadıklarının haksızlık olduğunu, yıllarca çalışarak ülkeye hizmet ettiklerini belirterek kazandıkları emeklilik hakkına kavuşmak istiyor.

Uzun zamandır doğum borçlanması bekleyen, aralarında 68 yaşın üzerinde kadınların da bulunduğu doğum borçlanması mağdurları; yaşları, sağlık durumları nedeniyle iş bulamamakta bunun yanında doğum borçlanması da yapamadığından ötürü emekli olamadan ömürlerini maddi sıkıntılar çerçevesinde geçirmekte.