Ümraniye'de kan donduran olay! İETT şoförüne silahlı saldırı Ümraniye'de kan donduran olay! İETT şoförüne silahlı saldırı

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın 2’inci duruşmasına 15 yaşındaki tutuklu sanık İ.A, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi aracılığıyla katılırken, mahkemede tutuklu yargılanan babası Erkan A., öldürülen Serap Bor'un (35) avukatları yer aldı. Kapalı yapılan duruşmada, sanık ve tanıkların ifadeleri alındı. Duruşma, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek 21 Mart’a ertelendi.

EVİNDE KOMŞULARIYLA EKMEK YAPARKEN ÖLDÜRÜLDÜ 

Tepebaşı ilçesi Fevziçakmak Mahallesi’nde oturan Serap Bor, geçen yıl 19 Mayıs'ta evine gelen, boşandığı eşi Erkan A. ve babasıyla kalan oğlu İ.A. ile çıkan tartışmada pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. İ.A., evde ekmek yapmak için toplanan komşular Ayşe Altın, Döndü Çayır ve Türkan Çimen'i de yaralayıp kaçtı. Polis, İ.A. ile Erkan A.'yı, olayın yaşandığı mahallede farklı sokaklarda yaya olarak yakalayıp gözaltına aldı.

ANNESİNİ ÖLDÜREN ÇOCUĞA 19 YIL, BABASINA MÜEBBET İSTENİYOR 

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından annesi Serap Bor'u pompalı tüfekle öldürüp 3 komşusunu yaralayan İ.A. hakkında 'üst soydan akrabayı töre saiki ile tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine olay tarihinde 15 yaşını tamamlamadığı için 12 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Ayrıca Bor'un 3 komşusunu da pompalı tüfekle yaraladığı gerekçesiyle 4 yıla kadar hapis talep edildi. Erkan A. hakkında ise 'üst soydan akrabayı töre saiki ile tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Kaynak: DHA