Türkiye’de yıllardır süren yüksek enflasyon, motorlu taşıtların fiyatlarını da ulaşılmaz boyutlara getirirken son aylarda otomobil markalarının duyurduğu kampanyalar pazarı hareketlendirdi.

İkinci el araçlardaki fahiş fiyatlandırma, hem sıfırdaki kampanyalar hem de ilan sitelerine yapılan düzenlemeyle bir nebze olsun kırılırken araç alımı için en doğru zamanın ne zaman olduğu da merak ediliyor.

SIFIR ARAÇ CAZİP HALE GELDİ

İkinci el otomobil piyasası, sıfır araçlardaki kampanyalarla durgunlaşırken yüksek fiyatla kullanılmış bir araba almak istemeyen vatandaş, yeni otomobil alımı için bayilere yöneldi.

Yüzde 10 ÖTV alınan otomobiller belli oldu: İşte ortaya çıkan fark Yüzde 10 ÖTV alınan otomobiller belli oldu: İşte ortaya çıkan fark

İKİNCİ EL PAZARI DURMA NOKTASINDA

İkinci el pazarında başlayan durgunluğun ne kadar devam edeceği, sıfırdaki fiyat cazibesinin daha fazla olup olmayacağı şu sıralar otomobil piyasasında en çok yanıt arayan sorular arasında bulunuyor.

Bir motorlu taşıt almak için araştırma yapanlar, en doğru zamanı da merak ediyor. Pazardaki fiyatların düşme ihtimalini de hesaplayan vatandaşları düşündürense kredi faizlerindeki yükseliş.

OTOMOBİL KREDİSİ KULLANMAK DOĞRU MU?

Bir aracı alırken peşinatının yanında kredi de kullanmak zorunda kalanlar faizlerdeki artış nedeniyle risk almak zorunda kalıyor. Faizlerdeki yükseliş, Merkez Bankası’nın her ay artırdığı politika faiziyle daha da yükselirken borçlanmak ne kadar mantıklı sorusu akıllara geliyor.

ARAÇ ALMAK İÇİN EN DOĞRU ZAMAN?

EPDK duyurdu: Bazı akaryakıt depolama tesisleri için tarife değişikliği! EPDK duyurdu: Bazı akaryakıt depolama tesisleri için tarife değişikliği!

Otomobillerin açıkladığı kampanyalar nedeniyle sıfır araca yönelmek isteyenler, kredi sorununu da aştıklarında alım yapmak için en doğru zaman kararını vermeye çalışıyor.

Her yıl sıfır araçlara gelen vergi zammını hesaba katan vatandaş, sıfır otomobillerde fiyatların tekrar yükselmesinden endişe ediyor. Kasım ve aralık aylarını beklemede geçirenler, en geç ocak ve şubat ayına kadar araç alma tercihini erteleyip son kampanyaları da görmek istiyor.

BİRİKİMİNİ BOZDURUP ARAÇ ALMAK MANTIKLI MI?

Dolar ve altın gibi birikimi olanların bunları bozdurarak araç alma tercihinde bulunması ise her zaman seçenekler arasında yer alıyor. Ancak dolar ve altın için beklenen kurun gittikçe artış göstermesi söz konusu. Bu nedenle acil bir durum bulunmuyorsa birikimi bozdurarak artık yatırım özelliği azalan araca bağlamak çok tavsiye edilmiyor.