Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in kararıyla hayata geçecek olan "Araçsız Bir Gün" projesi kapsamında Taşkent'te ayda bir gün, trafikte yalnızca toplu taşıma araçları ve acil durum araçları olacak.

DSÖ'den İsrail'e Refah uyarısı: İlave insani felaketle sonuçlanacak DSÖ'den İsrail'e Refah uyarısı: İlave insani felaketle sonuçlanacak

Resim

 Özbekistan, evre koşullarının getirdiği tehdidini ve başkentinin yüksek hava kirliliğini göze alarak Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in kararıyla yeni bir düzenlemeye gitti.

"ARAÇSIZ BİR GÜN" PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Özbekistan'da ayda bir kez olacak şekilde "Araçsız Bir Gün" proje teklifini onayladı. Böylelikle Özbekistan'ın başkenti Taşkent bir gün boyunca egzoz gazından etkilenmeyecek. Toplu taşıma, özel servis ve acil durum araçları söz konusu karardan etkilenmeyeceği belirtildi.

Ayrıca Özbekistan-2030 Stratejisinin Uygulanmasına İlişkin Devlet Programı kapsamında onaylanan kararda, tüm yerel yönetim makamlarının o gün toplu taşımayla ulaşım sağlayarak, halka örnek olmaları talimatı verildi. Ayrıca Özbekistan Ekoloji, Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı projeden sorumlu merkezi yönetim kurumları olacak.

Editör: Zeynep Peksoy