EYT Genel Başkan Yardımcısı Arzu Lastikçi İşçi Haber'e özel açıklamalarda bulundu. 

Muhabirimiz, Lastikçi'ye "Geride kalan mağduriyetlerle ilgili düşünceleriniz nelerdir?" sorusunu yöneltti. 

-Lastikçi, "03.03.2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yaş haddinin kaldırılması  bizim bu zamana kadar verdiğimiz mücadelelerin nişanesidir. EYT yasası yarım çıktı, eksik kaldı. Tam anlamıyla mağduriyet çözülmeyip yeni mağduriyetler yarattı. 

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları: Neden biri emekli olurken diğeri bu haktan mahrum ediliyor? Staj ve çıraklık sigortası mağdurları: Neden biri emekli olurken diğeri bu haktan mahrum ediliyor?

Türkiye'de eş zamanlı olarak 6 ilde basın açıklaması yapıyoruz. Burada 5000 prim mağdurları, 3600, intibak, BAĞ-KUR,ABO, staj ve çıraklarımız olarak altı kalem mağduriyetimiz var. Bundan sonra da bu mağduriyetler için devam edeceğiz. EYT tam anlamıyla çözülmedi. Mağduriyet yaratacak yasaların değiştirilmesi gerekiyor. Bundan sonraki mücadelemiz kalan mağduriyetler için.  EYT meselesi gündemden kalkacak şekilde tam anlamıyla bitmedi. " diyerek cevap verdi.

Seçim öncesi torba yasası söz konusu. Sizce torba yasası çıktığı takdirde bu mağduriyetler değerlendirilir mi? 

Kesinlikle ben seçime kadar her an herşeyin olabileceğini düşünüyorum. Ne olursa olsun EYT'de seçim öncesine denk getirildi. Biz yıllarca "seçim yatırımı olmayalım" dedik. Seçim öncesi devleti yönetmekte talip olanlar bu fırsatı vatandaşların mağduriyetini çözerek daha iyi kullanmalıdır diye düşünüyorum.