2024 turizm hedefi açıklandı: 60 milyar dolar gelir bekleniyor 2024 turizm hedefi açıklandı: 60 milyar dolar gelir bekleniyor

İşte asgari ücret desteği ile ilgili merak edilen her şey...

1,4 MİLYON İŞLETMEYE DESTEK VERİLECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından işverenlere 6 ay süreyle verilen asgari ücret desteğine zam yapıldı. Totalde 1,4 milyon işletmeye 6,2 milyar lira destek olunacak.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ BU YIL 4 KATINA ÇIKARTILDI.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100 TL olan desteğin 250 TL'ye çıkarıldığını açıkladı. Bir süre sonra yapılan yeni açıklamada bu tutar 400 TL'ye çıkartıldı.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ KİMLERE HANGİ ŞARTLAR ALTINDA VERİLİR?

İşletmelere verilen asgari ücret desteği, işverenin iş yerinde çalıştığırdığı asgari ücretli personel sayısına göre değişiklik göstermektedir. Çalışan kişi sayısına göre destek verilecek asgari ücretli işçi sayısı değişkenlik göstermektedir.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Asgari ücret desteğinden yaklaşık 1 milyon 860 binin üzerinde işletmeyle birlikte evinde asgari ücretli işçi çalıştıran işverene de verilecektir.


ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ ALMAK İÇİN ŞARTLAR NELERDİR?

Asgari ücret desteğinden yararlanabilmek için 2022 yılına ait aylık prim ve hizmet belgelerinin veya muhtasar, prim hizmet beyannamelerinin yasal süresinde verilmesi, eksik bildirimde bulunulmaması gerekiliyor