TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. Uzun süren mücadeleler sonucunda çıkan EYT yasası arkasında birçok mağduriyet bıraktı. 

4/A-4/B'lilerin askerlik borçlanması ile sigorta başlangıcı geriye çekilip sigorta başlangıcı sayılırken 5434 SK tabi memurların sigorta başlangıcı sayılmaması tepkilere yol açtı. Uzun süredir emeklilik hakkı için bekleyen memurlar askerlik borçlanmasıyla mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

Uzun süre EYT yasasını bekleyen 4C'li memurlar yaşanan bu haksızlığa karşı çıkarak adil bir emeklilik sisteminin gelmesini istiyor. Mevcut ekonomik koşullarda emekli olmak için önlerinde duran engellerin kaldırılmasını, 4A ve 4B'li memurlarla eşit emeklilik koşullarına sahip olmak istiyorlar. 

Askerlik borçlanması nedeniyle emeklilik süresi uzayan memur, asker ve polisler bir an önce askerlik borçlanması mağduriyetinin çözüme kavuşturulmasını istiyor. Birçok mecrada yetkililere seslenen askerlik borçlanması mağdurları yaşadıklarının eşitsizlik olduğunu belirterek emeklilikte adil bir borçlanma sistemi olmasını istiyor. Ancak yetkililerden bu konuda henüz net bir açıklama gelmedi.