Uzun süren mücadelelerin ardından hayata geçirilen EYT yasası, birçok vatandaş için emeklilik kapısını aralarken, bazı kesimlerde ise mağduriyetlere neden olmaya devam ediyor.

Özellikle 4/A ve 4/B statüsündeki çalışanların askerlik borçlanmasıyla emeklilik haklarını kazanmalarına olanak tanınırken, 5434 Sayılı Kanun kapsamında görev yapan memurların durumu ise dikkat çekiyor. Askerlik borçlanmasıyla sigorta başlangıcı geriye çekilebilirken, 5434 SK memurlarının bu haktan yararlanamaması, birçok kişiyi mağdur etti.

Yasal düzenlemelerin getirdiği avantajlar, emeklilik için bekleyen birçok memuru olumlu şekilde etkilerken, 5434 SK memurlarının durumu göz ardı edildi. Bu çerçevede, 4/A ve 4/B statülerindeki vatandaşların askerlik borçlanmasıyla sigorta başlangıcı geriye çekilebiliyor, ancak 5434 SK tabi memurların bu haktan mahrum bırakılması tepkilere neden oluyor.

Askerlik borçlanması mağduru Adem Bey İşçi Haber'e mağduriyetini şu şekilde dile getirdi:

"Şöyle ki; 1999 öncesi askerlik yaptik ve bedelini ödeyerek borçlandık. EYT yasasından sonra bu şekilde Askerlik borçlanması yapan SSK li ve Bağ-Kur lular Askerlik borçlanması sayesinde emeklilik hakkı kazandılar. Fakat aynı şartlarda Askerlik borçlanması yapan devlet memurlarına bu hak verilmedi."

"SSK ve Bağ-Kur'lularda Askerlik Borçlanması sigorta girişini geriye çekiyor, Memurların Yaptıkları Askerlik Borçlanması ise fiili hizmetten sayılıyor ama sigorta başlangıcını geriye çekmiyor. Vatan borcunda İşçi, Esnaf ve Memur ayrımı olmamalıdır."

EYTADER destek verdi!

EYT yasasının emeklilik konusundaki beklentileri karşılamamış olması türlü mağduriyetler oluşturmuştur. 

HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı

Nalan Esmeray Başkanlığı'ndaki Emekleri Yasalara Takılanlar Derneği (EYTADER), ortaya çıkan mağduriyetler konusunda mücadele etmeye devam ediyor.