MSB'den Mehmetçik paylaşımı geldi MSB'den Mehmetçik paylaşımı geldi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bel kemiği ve önemli yapı taşı olan astsubaylar uzun süredir özlük haklarının iyileştirilmesi ve tazminat haklarının verilmesi konusunda mücadele ediyor. 

Astsubaylar 2003 yılından itibaren Meslek Yüksek Okulu yani ön lisans mezunu olarak 9.derecenin 1.kademesinden göreve başlamaktadır. Ancak diğer Meslek Yüksek Okulu mezunları hemen hemen bütün devlet memurları 9.derecenin 2.kademesinden göreve başlarken astsubayların 1.kademeden göreve başlaması ciddi bir eşitsizlik meydana getirmektedir.

Aynı eğitime sahip kişiler arasında kanun önünde eşitlik ilkesi gereği aynı hakların verilmesi gerekirken yine  Türk Silahlı Kuvvetleri'nden astsubayların emekliliklerine yansıyacak şekilde makam veya görev tazminatı gibi hiçbir tazminat hakları bulunmaması uzun yıllarca vatana hizmet eden astsubayların mağdur etmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önemli yükünü çeken astsubayların emekli olurken 1.dereceden emekli olan bir astsubayın en fazla %55'le maaşa bağlanması emekli olduktan sonra tekrar ek iş yapmak zorunda kalmalarına neden olmaktadır. 

Türkiye Emekli Astsubaylar (TEMAD) Derneği çatısı altında bir araya gelen astsubaylar, Dernek Başkanı Hamza Dürgen önderliğinde tazminat haklarına kavuşmak için mücadele etmektedir. 

Twitter'da #AstsubaylaraMüjdeVerin etiketi başta olmak üzere sık sık etkinlik düzenleyen astsubaylar tazminat hakkı için mücadele etmeye devam ediyor. Hükümetin, uzun zamandır tazminat hakkı için mücadele eden astsubayların beklentilerini görmezden gelmemesi ve yeni bir çalışmayla yaşanan bu mağduriyeti bitirmesi bekleniyor.