Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bel kemiği ve önemli yapı taşı olan astsubaylar vatan için canla başla mücadele ederken özlük haklarının yetersizliği ve tazminat haklarının olmaması gibi nedenlerle mağdur ediliyor.

Astsubaylar 2003 yılından itibaren Meslek Yüksek Okulu yani ön lisans mezunu olarak 9.derecenin 1.kademesinden göreve başlamaktadır. Ancak diğer Meslek Yüksek Okulu mezunları hemen hemen bütün devlet memurları 9.derecenin 2.kademesinden göreve başlarken astsubayların 1.kademeden göreve başlaması ciddi bir eşitsizlik meydana getirmektedir.

Aynı eğitime sahip kişiler arasında kanun önünde eşitlik ilkesi gereği aynı hakların verilmesi gerekirken yine Türk Silahlı Kuvvetleri'nden astsubayların emekliliklerine yansıyacak şekilde makam veya görev tazminatı gibi hiçbir tazminat hakları bulunmaması uzun yıllarca vatana hizmet eden astsubayları ikinci plana atmak demektir. 

Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü kuvvetli sağanak geliyor Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü kuvvetli sağanak geliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önemli yükünü çeken astsubayların emekli olurken 1.dereceden emekli olan bir astsubayın en fazla %55'le maaşa bağlanması emekli olduktan sonra tekrar ek iş yapmak zorunda kalmalarına neden olmaktadır. 

Emekli olan bir astsubay maaşının neredeyse sadece yüzde 45’ini alabiliyor. Bu da mevcut ekonomik şartlarda astubayların emeklilik hayatlarının zor geçmesine neden oluyor. Talep edilen tazminatın verilmesi halinde astsubayların emekli maaşlarında artış olacak. Yıllardır kendilerine verilen sözlerin tutulmasını isteyen astsubaylar gözünü yetkililere çevirmişken hükümetten bu konu hakkında bir açıklama gelmedi.

Yetkililerden olumlu ya da olumsuz herhangi bir geri dönüş alamayan astsubaylar tıpkı işlerinde mücadele verdiği gibi tazminat konusunda da mücadele etmeye devam ediyor. Türkiye Emekli Astsubaylar (TEMAD) Derneği çatısı altında bir araya gelen astsubaylar, Dernek Başkanı Hamza Dürgen önderliğinde tazminat haklarına kavuşmak için seslerini duyurmaya çalışıyor.