TSK' dan ayrılan uzman çavuşlar 06.03.2023 tarihinde kurulan "Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER)  altında atama mücadelesi vermeye devam ediyor. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde belli bir süre görev yaptıktan sonra farklı bir kuruma atanmak üzere istifa eden ancak atanamayan uzman çavuşlar, yıllardır aldıkları eğitimlere uygun olacak şekilde görev yapabilecekleri emniyet teşkilatına atama bekliyor.

Dernek Başkanı Mustafa Gündeşli, taleplerini şu şekilde açıklayarak yetkililere seslendi:

''657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 92nci maddesinde; "657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler." hükmü yer almaktadır.

Bu kanun gereği kendi istekleriyle sözleşmelerini feshetmiş olanlardan, kamu kurum ve kuruluşlarında Devlet memuru olarak istihdam edilmek isteyenlerin, atanmak istedikleri kamu kurum ve kuruluşlarına başvurmaları gerekmektedir.
Çeşitli nedenlerden dolayı görevinden ayrılmış olan Uzman Çavuşlar çok farklı meslek dallarında profesyonelleşmişlerdir. Bu meslek dalları aşağıda belirtilmiştir.

Ağır araç şoförü, İtfaiyeci, Sıhhiyeci, İlk ve Acil Yrd. Teknikeri, Telsiz telefon operatörü, Aşçı, Berber, Isı Yalıtımcısı, Isıtma ve Tesisat Elemanı, Ekskavatör Operatörü, İstif Makinası Operatörü, Kaportacı, Kasap, Kaynakçı, Kazıcı Yükleyici Operatörü, Sıhhi Tesisatçı, Su Yalıtımcısı, Terzi, Yükleyici/Loder Operatörü ve Veteriner Sağlık Teknikeri gibi çeşitli mesleklerde görev yapmışlardır.

Atanamayan Uzman Çavuşlar Yurt içi ve yurt dışında özel birliklerde görev yapmış nitelikli personellerden oluşmaktadır. Atanamayan Uzman Çavuşlar olarak Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Kızılay, Ceza ve Tevkif Evleri, Belediyeler, Valilikler ve Kaymakamlıklarda görev almak istiyoruz.

CHP Başkanı Özgür Özel'den 'Emekli Mitingi' açıklaması CHP Başkanı Özgür Özel'den 'Emekli Mitingi' açıklaması

3269 sayılı kanuna tabi olarak çalışmış olup; 5.maddesi gereği kendi isteğiyle görevinden ayrılmış ve sağlık niteliklerini kaybetmiş Uzman Çavuşlar olarak Kanun Hükmünde Kararnameyle genel atama beklemekteyiz. Bizler ve ailelerimiz sadece şu soruya cevap arıyoruz. 3269 sayılı kanunun 5.madde gereği atananlar neden atandı? Atanamayanlar neden atanamadı?''