Cumhuriyet'in 100. yılı yaklaşırken Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının yakılmasını ilişkin bir diğer olayda Kayseri'nin İncesu ilçesinde meydana geldi. 3 liseli gencin Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını yakıp, aynı zamanda hakaretler savurarak video kaydına alması sosyal medyada gündem oldu. A.K, A.N ve H.N 'in jandarmadaki işlemleri sürüyor. 

Kadıköy'de panik dolu anlar! Otoparkta yangın çıktı Kadıköy'de panik dolu anlar! Otoparkta yangın çıktı

Valilikten açıklama geldi!

Gençlerin Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını ateş başında yakarak hakaret etmeleri aynı zamanda da bunları video kaydına almaları sosyal medyada gündem oldu. Olaya karışan kişilerin gözaltına alındığı ve adli işlemlerin başlatıldığı bildirildi. Valilik ise sosyal medyada gündem olan video hakkında yazılı açıklamasında: 

 "Kayseri’de, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yakılması olayına ilişkin sosyal medya platformlarında bir videonun dolaşıma girdiği tespit edilmiştir. Bahse konu olaya karışan kişiler tespit edilerek gözaltına alınmış olup, adli ve idari süreç başlatılmıştır.” sözlerine yer verdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının yakılması olayına ilişkin sosyal medya platformlarında bir videonun dolaşıma girdiğinin tespit edildiği belirtildi.

Olaya karışan kişilerin gözaltına alındığı ifade edilirken, şüphelilerle ilgili adli ve idari sürecin başlatıldığı belirtildi.

Öte yandan, paylaşılan görüntünün Kayseri'nin İncesu ilçesinde kayda alındığı, yakalanan A.K, A.N. ve H.E'nin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.