İstanbul'da sosyal medyadan yaptığı paylaşım nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukat Feyza Altun, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Özgür Özel'den Bakan Yerlikaya'ya telefon! 1 Mayıs için Taksim kararını gözden geçirmesini talep etti Özgür Özel'den Bakan Yerlikaya'ya telefon! 1 Mayıs için Taksim kararını gözden geçirmesini talep etti

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medyadan yaptığı paylaşım üzerine "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan Altun'un, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Altun, Beykoz Adliyesi'ne sevk edildi. Burada savcılığa çıkarılan Altun, ifadesinin alınmasının ardından tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi. Hakimlik, Altun'un "yurt dışına çıkış yasağı" ve "haftada 2 gün karakola imza atma" şartını içeren adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmasına karar verdi.

Altun, sağlık kontrolüne götürülürken "Türkiye laik bir ülkedir. Türkiye şeriat ile yönetilmiyor, hiçbir zaman da şeriat ile yönetilmeyecek." demişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı