DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti çalışması kapsamında ziyaret ettiği Elazığ’da konuştu. 

Babacan, cumhurbaşkanlığına 6'lı masadaki partilerin genel başkanlarından birinin aday olabileceği gibi 7'nci bir ismin de çıkabileceğini belirtti.

CHP lideri Özgür Özel: Erdoğan ile haftaya görüşmeyi planlıyoruz CHP lideri Özgür Özel: Erdoğan ile haftaya görüşmeyi planlıyoruz

Babacan konu hakkında şı ifadeleri kullandı: "6 parti dışında bir 7'nci isim de olabilir. Bugüne kadar 6’lı masada henüz bir isim konuşmadık. Geçiş süreciyle ilgili yol haritası ve politikalar konusunda mesafe almadan isim belirlemenin doğru olmadığını düşünüyoruz.

"UMUTSUZLUK OLMASIN DİYE B PLANINDAN ÇOK BAHSETMİYORUZ"

Mevcut sistemde her partinin genel başkanı o partinin cumhurbaşkanı adayıdır. DEVA Partisinin B planı da bu olacaktır fakat biz B planının üzerinde çok durursak orada bir umutsuzluk havası oluşuyor. O yüzden biz B planından çok bahsetmiyoruz. Şu anki hedefimiz 6'lı masadan ortak aday çıkarmak" ifadelerini kullandı. 

Babacan ve beraberindeki parti ekibi, esnaf ziyareti yaparak Gazi Caddesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Seçim otobüsünden vatandaşlara seslenen Babacan, daha sonra iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu.

KILIÇDAROĞLU PARTİSİNE 6'LI MASA TALİMATI VERMİŞTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına 6'lı masada karşı çıkılması durumunda masanın dağılacağını" belirtmişti.

Kuşoğlu'nun ses getiren sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, bugün genel başkan yardımcıları ve milletvekillerine "6’lı masanın karar verdiği, vereceği konular ve 6 genel başkanın görüşeceği kararlarla ilgili değerlendirmede bulunulmaması'' yönünde talimat verdi. 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da Kuşoğlu'nun sözleri sonrasında isim vermeden şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda, altılı masa ve onu meydana getiren partilerin Sayın Genel Başkanları dışında hiç kimsenin açıklama yapma yetkisi yoktur."