TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. 

Ancak uzun zamandır birçok mecrada yetkililere seslenen Bağ-Kur mağdurları kapsama dahil edilmedi. Emeklilikte adalet isteyen Bağ-Kur tescil affı mağdurları EYT yasası kapsamına alınmayıp geride bırakılmaya tepki gösterdi. 

Seçim öncesi yeni bir çalışmayla ya da torba yasayla mağduriyetin bitmesini bekleyen Bağ-Kur'lular  Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan Bağ-Kur mağdurları emeklilik hakkı için mücadele etmeye devam ediyor. 

Meslek kodu mağdurları kazanılmış haklarının korunması için oturma eylemi yaptı! Meslek kodu mağdurları kazanılmış haklarının korunması için oturma eylemi yaptı!

Meclis'in seçim gündemi nedeniyle kapanmasına günler kalmışken uzun zamandır adil emeklilik için mücadele eden binlerce Bağ-Kur'lunun mağduriyetinin giderip giderilmeyeceği ise merak konusu oldu.