Bağ-Kur tecsil mağdurları, 2000 yılı öncesi sigortalılık hakları iade edilerek mükellefiyet başlangıç tarihleri itibarıyla kuruma tescil imkanı verilmesini talep ediyor. 

Sosyal medyadan yetkililere seslenen Bağ-Kur tescil mağdurları EYT düzenlemesinden yararlanmayı ve bu mağduriyetin giderilmesini bekliyor.

Mağdurlar, sosyal medya üzerinden 2000 yılı öncesi sigortalılık haklarının iade edilerek mükellefiyet başlangıç tarihleri itibarıyla kuruma tescil imkanı verilmesi gerektiğini dile getiriyor.

CHP'li Veli Ağbaba Bağ-Kur tescil mağdurları için teklif verdi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, EYT düzenlemesinde Bağ-Kur’lularda aranan 9 bin gün prim şartının Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirterek, bu konuda yeniden bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti. 

Gürer, Meclis'te yaptığı konuşmada “Çiftçi ve esnaf bu primleri nasıl ödeyecek ” diye tepki gösterdi. 

Bağ-Kur ve SSK'dan emekli olabilmek için yatırılması gereken prim gün sayısının farkı, prim miktarının yüksek olması ve emeklilik için gereken koşulların zorluğu ile ilgili düzenleme yapılmasını istedi. 

Gürer, bu dengesizliğin ortadan kaldırılarak haksızlığın giderilmesi gerektiğini söyledi.

750 bin kamu işçisinin talepleri neler? 750 bin kamu işçisinin talepleri neler?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Meclis'te tek gündem deprem olurken EYT'nin yasalaşma süreci de beklemeye girdi. Milli yasın ardından tekrar toplanacak olan Meclis'te EYT ve Bağ-Kur tescil mağduriyetinin gündem olacağı düşünülürken vatandaşlar seçim öncesinde bu mağduriyetlerin giderilmesini bekliyor