TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. Ancak Bağ-Kur'lular 9 bin prim şartı nedeniyle yasadan yararlanamadı. 

Bağ-Kur'lular birçok mecradan bu eşitsizliğe tepki gösterirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den sevindiren açıklama geldi. 

Bakan Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulmasına ilişkin: Sıkıntılar çekiyor Bakan Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulmasına ilişkin: Sıkıntılar çekiyor

BAKAN BİLGİN: ÇALIŞMA YAPILIYOR

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'la görüşen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuya ilişkin çalışma yaptıklarını söyledi.

ATO Başkanı Baran, Bakan Bilgin'den emeklilik için gerekli olan 9 bin prim gün sayısının düşürülmesini talep etti. Ankara Ticaret Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Bilgin, Baran’ın talebini olumlu karşıladı.

Bilgin, işverenlerin sağladıkları istihdama göre emeklilik prim gün sayısında düzenlemeyi içeren bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Bakan Bilgin, Bağ-Kur'luların tamamının aynı şekilde değerlendirilmeyeceğini belirterek, istihdam sayısına göre bir kriter uygulanacağını anlattı.