EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından milyonlarca kişi emeklilik hakkını elde etmiş oldu. Ancak Bağ-kur tescil affı, 5.000 prim, 3600 kısmi emeklilik ve staj sigortası  gibi geride birçok mağduriyet bırakıldı.  Vatandaşlar gözlerini "3. torba yasa gelecek mi, hangi maddeler yer alacak?" sorularının cevaplarına çevirdi. Peki, EYT'de 5.000 prim, 3600 kısmi emeklilik ve staj sigortası torba yasaya girecek mi? Bağkur tescil affı olacak mı, var mı?. İşte detaylar....

EYT STAJ ÇIRAKLIK MAĞDURİYETİNDE SON DURAK

Staj çıraklık mağduriyetinde artık kritik noktayız. Yeni gelişmeler yaşanması adına gözler torba yasaya çevrildi.

Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var... Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var...

Emekli olmak isteyen staj ve çıraklık sigortası  mağdurları AK Parti'yi de harekete geçirdi.

AK Parti'li Akbaşoğlu, EYT'ye ilişkin kanun teklifini pazartesi günü  TBMM'ye sunacaklarını açıkladı

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "hiç kimsenin endişesi olmasın" diyerek umutları yeşertti.

Akbaşoğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar;

"Staj mağduru arkadaşlar da dernek olarak geldiler. Biz de staj süresinin başlangıç olmasını talep ediyoruz dediler. Biz mağduruz dediler kendilerince.

Tabii olduğunuz bir hukuki düzenlemeyle ilgili farklı şart getirilmesi mağduriyet oluşturuyor mu, oluşturmuyor mu buna bakmak gerekir.

Dolayısıyla burada biz Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili kendi tabii oldukları sigortalılık süresini ve prim gün sayısını dolduran herkesin, 8 Eylül 1999'dan önceye borçlanma yoluyla askerlik veya doğum borçlanması gibi taşıyabilen herkesin yaşına bakılmaksızın emekli olabileceği düzenlemesini yaparak hayata geçirdik.

Bu konuda çok önemli bir reforma, çok önemli bir düzenlemeye imza attık.

Kağıt ve Madenî Para Basım Yerleri - Malumatfuruş

Ve şu anda mart ayında başvuran herkes nisan ayı itibariyle emekliliği hak etmiş olacak.

Bir takım bürokratik işlemler devam edebilir. Ama mart ayında başvurusunu yapan herkes 1 nisandan itibaren emekli aylığı almaya hak kazanmış olacak.

Birçoğu şu anda emekli aylığını aldı, alıyor.

Ve mayısta diyelim ki alacaklar olsun o zamanda nisan ayıyla birlikte maaşlarını almış olacaklar. EYT ile ilgili meselenin özü ve özeti bu. Bu konuyu başlık olarak ele aldık ve neticelendirdik.

Stajyer konusuyla ilgili gelen tüm temsilciliklere de bunun ayrı bir başlık olarak değerlendirilmesi gerektiğini de ifade etmiştim.

Bu konuda inşallah biz seçimle ilgili sınırlılık, sıkışmışlık içerisinde değiliz.

Bir süreç içerisindeyiz. Toplum bütün taleplerini dinleyip onları değerlendirip ona göre adım atan bir siyasi iktidar olduk bugüne kadar. Bundan sonra da bu çerçevede bir yaklaşık sergileyeceğimz muhakkaktır.

Para Parayı Çeker Atasözünün Anlamı Ne Demek? Kısaca Atasözü Açıklaması

Yani kısaca şunu söyleyebilirim ki; Staj konusunda statü farklılığı söz konusu. Teknik bir mesele.

Bu teknik meseleyi, farklı durum değerlendirmesi söz konusu olabileceği, nasıl bir durumda EYT staj çıraklık mağdurlarının sayılıp sayılamayağacağını ayrıca ele almak gerekiyor.

Hiç kimsenin bu konuda endişesi olmasın. Yapılacak ne varsa emin olun, her toplum lehine her şeyi ortaya koyduk." açıklamalarında bulundu.

TOPLAMI 2 BİN LİRANIN ALTINDA OLAN BORÇLAR TAMAMEN SİLİNECEK

2 bin TL altı olan borçların silineceği bilgisini veren Aydemir, "Vergi dairelerine olan ve vadesi 31 Aralık 2022 tarihinden (bu tarih dahil) önce olduğu halde 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle ödenmemiş olan ve tüm vergi daireleri itibariyle Borç aslı ve cezası, gecikme zammı, gecikme faizi, idari para cezası toplamı 2 bin TL ve altında olan borçların silinecek.

Borç yapılandırma rehberi hazırlandı: Hangi borçları kapsıyor? - Son Dakika  Ekonomi Haberleri | Ntv Para

Borçların silinmesi için vergi dairelerine başvuru yapmaya gerek bulunmuyor, vergi daireleri bu borları kendisi silecek, yasal takibe geçmeyecek" dedi.

Bağ-kur tescil affı, 5.000 prim, 3600 kısmi emeklilik ve staj sigortası torba yasaya girecek mi?

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı. Teklifin emeklilik ile ilgili hükümleri, TBMM'ye sunulan haliyle yasalaştı. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar, yaşa bakılmaksızın prim günü ve sigortalılık süresi koşulunu yerine getirerek emekli olabilecekler.

Kanun yürürlüğe girdi! O borçlar silinecek

Ancak staj sigortası, 5000 prim eşitliği ve Bağkur affı ile ilgili madde yer almadı. İlerleyen zamanlarda yasaya ekleme yapılması bekleniyor...

2023 TORBA YASADA BAĞKUR TESCİL AFFI VAR MI?

Konu hakkında henüz açıklama gelmedi.