İş-İlanı

Bağ-Kur tescil affı mağdurları TESK'e sesleniyor!

Uzun zamandır tescil affı için mücadele eden Bağ-Kur mağdurları Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu'na (TESK) seslendi.

Abone Ol

4.10.2000 tarihi öncesine ait vergi kaydı olduğu halde Bağ-Kur kaydı olmayanların sigorta başlangıç tarihi 4.10.2000 olarak alınmaktadır. Bu uygulama nedeniyle de birçok Bağ-Kur'lu vatandaş mağduriyet yaşamakta.

2000 yılından önce Gelir Vergisi mükellefi olarak esnaflığa başlayan, vergi numarası olan, vergisini veren ama ekonomik nedenlerle Bağ-Kur tescilini yaptıramayan vatandaşlar 2003 ve 2008 yıllarındaki Bağ-Kur sicil affını takip edemediği için emeklilik hakkından yararlanamamakta ve vergisini verdiği yıllara ait kanıtlanabilir faaliyetlerini emekliliklerine saydıramamaktadırlar.

Tescil affı gelmemesi nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kur'lular maddi ve manevi sıkıntılar yaşıyor. Belirli bir yaşın üstünde oldukları nedeniyle çalışmakta zorlanan ve uzun yıllar süren çalışma hayatlarının ardından en temel hakları olan emeklilik hakkına kavuşmak isteyen Bağ-Kur'lular yaşadıkları bu durumu eşitsizlik olarak nitelendiriyor. 

Bağ-Kur tescil affı mağdurları TESK'e sesleniyor!

Sosyal medya hesaplarından ve milletvekillerine düzenledikleri ziyaretler başta olmak üzere birçok mecrada yetkililere seslenen Bağ-Kur tescil affı mağdurları bugün X'te (Twitter) etkinlik düzenleyerek Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu'na (TESK) seslendi. 

Yaptıkları paylaşımlarda #TeskBagkuraTESCİLHaktır etiketini kullanan esnaflar uzun süredir yaşadıkları bu mağduriyette TESK'in yanlarında olup onların hakkını savunması gerektiğini belirtti.